Antena 3 CNN Externe Înmormântarea Regelui Charles este pregătită | "Este mult mai bolnav decât lasă Palatul Buckingham să se înțeleagă"

Înmormântarea Regelui Charles este pregătită | "Este mult mai bolnav decât lasă Palatul Buckingham să se înțeleagă"

Deși a anunțat că va participa la slujba de Paște, se pare că starea de sănătate a Regelui Charles nu este atât de bună pe cât se arată. Astfel, Palatul Buckingham a început să planifice înmormântarea Regelui Charles al III-lea după ce monarhul a fost diagnosticat cu cancer.

Înmormântarea Regelui Charles este pregătită | "Este mult mai bolnav decât lasă Palatul Buckingham să se înțeleagă"
Sursa foto: Inquam/ Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2024   •   17:10

Potrivit unei surse din Palatul Buckingham, planurile pentru funeraliile monarhului domnitor sunt deja stabilite după ce acesta a fost diagnosticat cu cancer în ianuarie.

Conform surselor din Palatul Buckingham, cortegiul său funerar va fi numit "Operațiunea Menai Bridge", denumită așa după primul pod din fier suspendat din Anglesey, Țara Galilor. Ceremonia mamei sale, Regina Elisabeta, a fost botezată "Operațiunea London Bridge".

După diagnosticarea cu cancer a Regelui Charles, Palatul Buckingham a aranjat tot ceea înseamnă înmomântarea monarhului. "Operațiunea Menai Bridge" include transferul corpului lui Charles din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Nouă zile mai târziu, va avea loc înmormântarea oficială în cavoul regal de la Castelul Windsor.

Planurile de înmormântare vin după ce regelui i s-ar mai fi dat doar doi ani de trăit.

"Regele Charles este mult mai bolnav decât lasă palatul să se înțeleagă și, pur și simplu, nu mai este în stare să își conducă familia, interesele coroanei și să îndeplinească îndatoririle zilnice", a dezvăluit o altă sursă.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close