Antena 3 CNN Externe India a depășit China, devenind cea mai populată țară din lume. Ce arată previziunile ONU

India a depășit China, devenind cea mai populată țară din lume. Ce arată previziunile ONU

India a depășit China în privința populației, potrivit datelor ONU publicate miercuri. La ora actuală, în India locuiesc mai mulți oameni decât pe întreaga suprafață a Europei, Africii sau Americii.

India a depășit China, devenind cea mai populată țară din lume. Ce arată previziunile ONU
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    19 Apr 2023   •   20:15

Populația Indiei a depășit 1,4286 miliarde. Prin comparație, China are 1,4257 de miliarde de locuitori, potrivit estimărilor făcute de ONU, la jumătatea anului 2023, în privința populației mondiale.

Datele nu includ însă Hong Kong și Macao, regiunile administrative speciale din China și Taiwan, notează Bloomberg.

Se estimează că populația Indiei va continua să crească și să atingă 1,668 de miliarde de locuitori, până în anul 2050. Tot până atunci, populația Chinei ar putea să se reducă la aproximativ 1,317 miliarde.

Citește și: Imagini virale cu ambasadoarea României la New Delhi: A "rupt" scena la o sărbătoare tradițională indiană

În India, jumătate din populație are sub 30 de ani. Astfel, se preconizează ca în următorii ani să devină economia majoră a lumii, cu cea mai rapidă creștere întregistrată vreodată.

"Povestea Indiei este una puternică. Este o poveste a progresului în educație, sănătate publică și salubritate, dezvoltare economică, precum și a progreselor tehnologice", a declarat Andrea Wojnar, reprezentant al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în India, în raportul privind starea populației mondiale.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close