Antena 3 CNN Externe Incendii în fața Parlamentului European de la Bruxelles, provocate de fermierii protestatari. În clădire se află și Klaus Iohannis

Incendii în fața Parlamentului European de la Bruxelles, provocate de fermierii protestatari. În clădire se află și Klaus Iohannis

Mai multe incendii au izbucnit în fața sediului Parlamentului European de la Bruxelles, acolo unde se află și președintele Klaus Iohannis. Incendiile au fost provocate de fermierii protestatari. Echipa Antena 3 CNN a transmis imagini în direct, de la fața locului.

Incendii în fața Parlamentului European de la Bruxelles, provocate de fermierii protestatari. În clădire se află și Klaus Iohannis
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Vasile Marcu    |    01 Feb 2024   •   12:39

Protestul are loc joi în timp ce în interiorul clădirii se desfășoară o ședință a Consiliului European la care participă toți liderii țărilor UE, inclusiv președintele României, Klaus Iohannis.

Pompierii și polițiștii au intervenit pentru a dărâma baricadele și a stinge flăcările. Protestatarii au aruncat cu ouă în sediul Parlamentului și au afișat mai multe bannere. 

În paralel, aproximativ 1.000 de tractoare au blocat rute importante din Bruxelles, potrivit Sky News.

Fermierii sunt furioși din cauza taxelor, a costurilor în creștere și a importurilor ieftine din afara UE care le pun afacerile în pericol.

Proteste asemănătoare au loc și în alte țări, precum Franța, Spania, Portugalia, Țările de Jos, Germania, Polonia, Italia și România.

Iohannis, despre protestele fermierilor: Comisia ar putea să vină cu unele proceduri de ameliorare

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre protestele fermierilor spunând că UE ar putea să propună unele "proceduri de ameliorare".

Acesta a făcut declarațiile joi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European. Capitala belgiană este aproape blocată din cauza protestului fermierilor.

"Nu putem să ne întâlnim în Bruxelles care este aproape blocat și să nu discutăm aceste probleme (...) au fost discutate aseară, azi discutăm din nou", a dezvăluit Klaus Iohannis.

El a vorbit despre soluțiile care ar putea să vină de la Comisia Europeană.

"Fermierii români au aceleași probleme cu fermierii din Franța, Belgia (...) Vom vedea cum poate comisia să vină cu anumite proceduri de ameliorare. (...) Culoarele solidarității nu afectează agricultorii din România", a precizat Klaus Iohannis.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close