Antena 3 CNN Externe Imaginile care arată scăderea alarmantă a zonelor împădurite din lume. Vedeţi harta interactivă a despăduririlor

Imaginile care arată scăderea alarmantă a zonelor împădurite din lume. Vedeţi harta interactivă a despăduririlor

Imaginile care arată scăderea alarmantă a zonelor împădurite din lume. Vedeţi harta interactivă a despăduririlor
Sursa foto: Foto: earthenginepartners.appspot.com
15 Noi 2013   •   11:59

O hartă interactivă realizată cu ajutorul Google Maps arată zonele din lume în care au avut loc despăduriri intense şi pe cele care au fost împădurite în perioada 2000-2012. Din păcate, zonele despădurite au depăşit cu mult numărul regiunilor în care au existat împăduriri.

Harta a fost realizată cu ajutorul a 650.000 de imagini surprinse de satelitul Landsat 7.

VEDEŢI AICI HARTA INTERACTIVĂ

În perioada 2000-2012, Pământul a pierdut o zonă împădurită egală cu suprafaţa Mongoliei.

"Ceea ce în trecut putea fi realizat pe parcursul a 15 ani s-a realizat în câteva zile cu ajutorul Google Earth”, a declarat cercetătorul Matthew Hansen de la Universitarea din Maryland, liderul grupului de oameni de ştiinţă care au realizat harta interactivă.

Terra a pierdut 2,3 milioane de kilometri pătraţi de păduri, dar a şi „câştigat” 800,000 de kilimetri pătraţi, ceea ce face ca pierderea netă să fie de 1.5 milioane de kilometri pătraţi de păduri.

Indonezia este statul în care s-a înregistrat cea mai intensă despădurire. Oamenii de ştiinţă au înregistrat o scădere a numărului de păduri tropicale de 2.100 de kilometri pătraţi pe an.

Harta va fi actualizată în fiecare an şi va fi utilizată pentru a evalua eficacitatea programelor de management forestier.

Potrivit hărţii interactive, în România s-au efectuat despăduriri intense în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Orientali. Zonele marcate cu roşu sunt cele în care au avut loc despăduriri, iar cele marcate cu albastru sunt cele în care au avut loc împăduriri.



 

 

×
Subiecte în articol: Google Maps
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close