Antena 3 CNN Externe Harvey Weinstein a fost găsit vinovat pentru infracțiuni sexuale

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat pentru infracțiuni sexuale

Fostul producător de film de la Hollywood, Harvey Weinstein, în vârstă de 70 de ani, riscă 24 de ani de închisoare după ce un juriu al unei instanţe din Los Angeles l-a găsit vinovat pentru trei infracțiuni de natură sexuală.

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat pentru infracțiuni sexuale
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Ron Adar
de Ştefan Petrică    |    20 Dec 2022   •   09:17

Fostul mogul de la Hollywood Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de un juriu din Los Angeles de violarea unei femei, relatează BBC.

În timpul procesului, care a durat două luni, s-a aflat cum Weinstein s-a folosit de influența sa pentru a atrage femei la întâlniri, înainte de a le ataca.

Câștigător al premiului Oscar, fostul producător, în vârstă de 70 de ani, riscă o pedeapsă de până la 24 de ani de închisoare.

El ispășește deja 23 de ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru viol și agresiune sexuală la primul său proces din New York, în urmă cu doi ani.

Weinstein a fost găsit vinovat luni de viol și de două acuzații de agresiune sexuală în care a fost implicată o acuzatoare cunoscută sub numele de Jane Doe 1, pentru a-i proteja anonimatul.

De asemenea, el a fost achitat pentru agresiune sexuală împotriva unei acuzatoare cunoscute sub numele de Jane Doe 3.

Condamnarea lui Weinstein din New York, în 2020, a fost un moment de referință pentru mișcarea #MeToo, care denunța de mai mulți ani abuzurile și hărțuirile sexuale generalizate din industria cinematografică. În prezent, Weinstein face apel împotriva acestei condamnări.

×
Subiecte în articol: Harvey Weinstein Hollywood
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close