Antena 3 CNN Externe Guvernul SUA spune că Rusia ar intenționa să amenințe cu moartea familiile soldaților ucraineni care nu se vor preda trupelor lui Putin

Guvernul SUA spune că Rusia ar intenționa să amenințe cu moartea familiile soldaților ucraineni care nu se vor preda trupelor lui Putin

Administrația Biden transmite că Rusia intenționează să amenințe cu moartea familiile soldaților ucraineni, dacă aceștia nu se predau. Anunțul a venit de la Departamentul de Stat al SUA, care a împărtășit liber informațiile despre Rusia în ultimele săptămâni.

Guvernul SUA spune că Rusia ar intenționa să amenințe cu moartea familiile soldaților ucraineni care nu se vor preda trupelor lui Putin
Sursa foto: Twitter/ Daily Mail
de Cerasela Stafie    |    26 Feb 2022   •   15:03

Secretarul de stat Antony Blinken a avertizat cu privire la posibilitatea comiterii de către Rusia a unor abuzuri pe scară largă a drepturilor omului împotriva poporului ucrainean.

Departamentul de Stat al SUA a împărtășit informații care sugerează că armata rusă are intenționează să-i amenințe cu moartea pe membrii familiilor soldaților ucraineni care nu se predau trupelor lui Putin, potrivit Daily Mail.

Oficialii americani au împărtășit o mulțime de informații despre Rusia în mod deschis în ultimele săptămâni, în special în ceea ce privește planurile pentru invazia ucraineană.

”Toate dovezile sugerează că Rusia intenționează să încercuiască și să amenințe Kievul și credem că Moscova a dezvoltat planuri pentru a comite abuzuri pe scară largă a drepturilor omului – și potențial mai grave – asupra poporului ucrainean”, a declarat Blinken joi.

Se întâmplă în contextul în care Rusia pare să demareze o amplă campanie de dezinformare, prin anunțuri cu privire la un număr mare de trupe ucrainene care s-ar fi  predat forțelor ruse. Moscova vrea să creeze îndoială în mintea altor soldați ucraineni și, eventual, să-i încurajeze să se predea, a declarat pentru CNN o sursă oficială americană.

„Lăudăm poporul ucrainean pentru că a dat dovadă de putere și hotărâre ca răspuns la un atac neprovocat al unei armate semnificativ mai mari. Suntem însă îngrijorați de faptul că Rusia intenționează să-i descurajeze și să inducă capitularea prin dezinformare. Informațiile noastre indică că Rusia creează o campanie de dezinformare publicând rapoarte false despre capitularea pe scară largă a trupelor ucrainene”,  a spus oficialul.

Opinia a fost împărtășită de ministrul de externe al Ucrainei că încălcările drepturilor omului ar putea avea loc. Dmytro Kuleba a spus că ar putea exista și operațiuni rusești cu steag fals care i-ar prezenta în mod deliberat pe ucraineni drept agresori

”Conform informațiilor, Rusia plănuiește o operațiune masivă cu steag fals pentru a „dezumaniza” ucrainenii și pentru a acuza Ucraina de presupuse acțiuni inumane. Să nu aveți încredere în falsuri. Ucraina își apără pământul într-un război drept și defensiv. Spre deosebire de Rusia, noi nu vizăm grădinițele și civilii”, a scris Kuleba pe Twitter.

 

 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close