Antena 3 CNN Externe Guvernul elveţian: Mii de copii au fost adoptaţi, probabil ilegal, dintr-o serie de ţări, între care şi România

Guvernul elveţian: Mii de copii au fost adoptaţi, probabil ilegal, dintr-o serie de ţări, între care şi România

Mii de copii străini au fost adoptaţi, se pare, în mod ilegal de către cetăţeni elveţieni între 1970 şi 1990 dintr-o serie de ţări, între care şi România, a recunoscut vineri guvernul elveţian.

Guvernul elveţian: Mii de copii au fost adoptaţi, probabil ilegal, dintr-o serie de ţări, între care şi România
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2023   •   20:58

Consiliul federal (guvernul) a anunţat - în urma dezvăluirilor făcute de un nou raport pe care l-a comandat - că va cere o revizuire a dreptului internaţional în materie de adopţii, informează France Presse.

Încă în 2020, după numeroase mărturii zguduitoare făcute de persoane adoptate ilegal în Sri Lanka, un prim raport a arătat lipsa de reacţie din partea autorităţilor "în pofida indiciilor prealabile şi clare privind nereguli comise de intermediari în vederea adoptării de copii din Sri Lanka".

Cel de-al doilea studiu, realizat de Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Zurich (ZHAW), analizează alte zece ţări de origine: Bangladesh, Brazilia, Chile, Guatemala, India, Columbia, Coreea de Sud, Liban, Peru şi România.

"Indiciile tind să arate existenţa unor practici ilegale în aceste ţări, trafic de copii, falsificarea documentelor şi indicaţii false privind originea", notează Consiliul într-un comunicat.

Cu privire la perioada respectivă, cercetătorii ZHAW au descoperit 8.000 de permise de intrare în Elveţia pentru copii din aceste ţări: 2.799 de copii proveneau din India, 2.122 din Columbia, 1.222 din Brazilia şi 1.065 din Coreea de Sud.
 

×
Subiecte în articol: copii straini adoptaţi România Elvetia
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close