Antena 3 CNN Externe "Guvernul american se află în posesia unor OZN-uri. Au fost recuperate rămășițe non-umane!" | Un fost ofițer de informații din SUA a făcut mărturisirea în fața Congresului

"Guvernul american se află în posesia unor OZN-uri. Au fost recuperate rămășițe non-umane!" | Un fost ofițer de informații din SUA a făcut mărturisirea în fața Congresului

O comisie a Camerei Reprezentanților din Congresul american i-a audiat astăzi pe trei foști militari ai forțelor SUA în legătură cu fenomene OZN/UFO (Obiecte Zburătoare Neidentificate) sau FAN/UAP (Fenomene Aeriene Neidentificate).

"Guvernul american se află în posesia unor OZN-uri. Au fost recuperate rămășițe non-umane!" | Un fost ofițer de informații din SUA a făcut mărturisirea în fața Congresului
Sursa foto: Profimedia Images
de Adrian Iclozan    |    26 Iul 2023   •   18:40

Demersul subliniază efortul bi-partizan față de "transparentizarea" acestui subiect, notează BBC.

Cei trei audiați sunt:

  • David Grusch (foto principală), fost oficial al serviciilor secrete pentru Forțele Aeriene ale SUA;
  • David Fravor, fost comandant de escadron aviatic în cadrul Marinei SUA;
  • Ryan Graves, fost pilot al Marinei SUA.

Grusch susține că guvernul SUA ascunde dovezi ale vieții și tehnologiilor extraterestre, recuperate în urma unor accidente, în timp ce atât Fravor cât și Graves spun că au avut întâlniri directe cu OZN-uri.

Întâlnirile cu OZN-uri în spațiul aerian al SUA nu sunt rare, dar foarte puține sunt raportate, iar anumite niveluri ale Guvernului SUA sunt "mai conștiente cu privire la aceste fenomene decât lasă să se vadă", a afirmat Ryan Graves.

Graves, fost pilot de luptă, a menționat că escadrila lui a întâlnit în mod repetat obiecte zburătoare neidentificate având capabilitatea de a rămâne la punct fix în condițiile unor vânturi de intensitatea uraganelor.

Într-un comunicat înaintea audierii, congresmanul republican Tim Burchett a declarat că martorii sunt chemați să facă mărturii publice deoarece "poporul american merită să știe adevărul".

Presa internațională notează că audierile martorilor sunt făcute sub jurământ.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

David Grusch, fost oficial al serviciilor de informații americane, a vorbit despre motivele pentru care a luat decizia de a deveni "whistleblower" ('cârtiță', persoană care dezvăluie public, adesea la adăpostul anonimatului, informații confidențiale).
 
El a spus că s-a hotărât după ce a auzit relatări de la mai mulți actuali și foști oficiali militari și din cadrul serviciilor de informații, potrivit cărora guvernul SUA "acționează în secret" în ceea ce privește subiectul UAP/OZN.

Grusch a menționat că în perioada cât a lucrat în armată a fost informat despre un program de studiere/exploatare a tehnologiilor recuperate în urma accidentelor UAP/OZN, "program care ființează de mai multe decenii".

Fost ofițer al serviciilor de informații din SUA: "Guvernul american are OZN-uri în posesia sa"

Fostul militar susține că i s-a refuzat accesul la informații suplimentare în legătură cu acest program.

Întrebat de către congresmanul Robert Garcia dacă guvernul SUA "se află în posesia unor OZN/UAP", David Grusch a răspuns: "Absolut!"

El a precizat că dovezile sale se bazează pe interviurile realizate cu peste 40 de martori în ultimii patru ani și că informațiile privind locul unde se află aceste UAP-uri au fost furnizate "Inspectorului General și Comisiilor de informații".

Potrivit martorului, guvernul SUA ascunde dovezi în legătură cu cel puțin 12 locuri ale prăbușirii unor OZN-uri.

Fost ofițer al serviciilor de informații din SUA: "Au instrumente pentru a-i face pe oameni să tacă"

Fostul ofițer David Grusch le-a vorbit membrilor Comisiei Congresului american despre represaliile pe care spune că le-a suportat pentru că a vorbit despre ce a aflat în legătură cu UAP/OZN.

El a precizat că a fost supus unui "terorism administrativ" și că foștii săi angajatori dispun de instrumente "pentru a reduce oamenii la tăcere".

Întrebat de un congresman dacă știe oameni care au fost vătămați sau răniți, ca urmare a eforturilor de "a acoperi" tehnologia UAP, fostul ofițer de informații a răspuns: "Da (îi cunosc) personal."

Grusch a adăugat că s-a temut de mai multe ori pentru viața sa.

Fost ofițer al serviciilor de informații din SUA: "Au fost recuperate rămășițe non-umane de la locul prăbușirii unor OZN-uri"

Republicana Nancy Mace (Carolina de Nord) l-a întrebat pe David Grusch dacă au fost recuperate "materiale biologice" de la locul prăbușirii unui OZN.

Grusch a răspuns făcând trimitere la interviuri acordate anterior și a menționat că în anumite recuperări de OZN-uri au fost găsite elemente biologice.

"Umane sau non-umane?", a insistat Nancy Mace.

"Non-umane, iar aceasta a fost evaluarea persoanelor având cunoștințe directe despre program, cu care am vorbit", a răspuns fostul ofițer.

Un fost comandant din Marina Militară povestește cum a urmărit un OZN

Anterior, David Fravor, fost comandant al escadronului "Black Aces" în cadrul Marinei militare a SUA, David Fravor, a povestit în detaliu întâlnirea sa cu un așa-numit UAP (prescurtarea în limba engleză pentru Unidentified Aerial Phenomena, fenomen aerian neidentificat) în timp ce pilota un F/A-18F Super Hornet deasupra Pacificului, în 2004.

Fravor a spus că, în prealabil, a detectat "apă albă" pe radar, în pofida cerului senin și a mării calme, fără valuri.

El a descris un mic obiect alb, fără aripi, care se deplasa "în mod sacadat" deasupra oceanului.

În timp ce Fravor și camarazii săi încercau să urmărească apariția, obiectul a accelerat rapid în fața lor și a dispărut, a spus fostul militar.

Întâlnirea a fost surprinsă într-o înregistrare video de 90 de secunde, dar incidentul nu a fost niciodată investigat, filmarea fiind declasificată în 2020, a precizat Fravor.

Foto galerie: David Grusch, David Fravor, Ryan Graves cei trei martori audiați de Comisia Congresului american

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close