Antena 3 CNN Externe Pensia pe care o primeşte o femeie după 45 de ani de muncă, în Germania

Pensia pe care o primeşte o femeie după 45 de ani de muncă, în Germania

O pensionară de 71 de ani, care a muncit cu normă întreagă timp de 45 de ani în Germania, a dezvăluit câţi bani primește drept pensie.

Pensia pe care o primeşte o femeie după 45 de ani de muncă, în Germania
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   02:00

După o viaţă de muncă majoritatea pensionarilor speră să-şi ducă bătrânețea în condiţii cât de poate de bune sau măcar decente.

Realitatea însă este alta. Potrivit datelor, mulţi seniori din Germania abia se descucă cu banii de pensie pentru a supraviețui traiului zilnic.

Este şi cazul unei pensionare, în vârstă de 71 de ani, din Regensburg care a dezvăluit publicației Mittelbayerische Zeitung, citat de ziarulromanesc.de ce venit obține din pensie după patru decenii de muncă efectuați cu normă întreagă.

Femeia a lucrat timp de 45 mai întâi ca educatoare la grădiniță, apoi la Siemens VDO și Continental. În cazul ei după atâția ani de muncă, pensia e este de doar 1.220 de euro pe lună, bani cu care abia se descurcă.

"Nu au mai rămas bani de economisit. Nici la o cafenea nu mă pot duce. Când foștii mei colegi de serviciu se întâlnesc în oraş trebuie să inventez o scuză sau doar să beau un pahar cu apă.Pentru ce am muncit timp de 45 de ani", se întreabă îndurerată bătrâna care lunar folosește pensia pentru chirie, electricitate, taxa de licență, asigurare și hrană pentru pisica sa Charly.

Şi pentru că la sfârşitul lunii nu mai rămâne cu nimic, bătrâna a devenit dependentă de banca de alimente și de ajutorul pentru locuințe.

Potrivit datelor în Germania pensia pentru femeile din Palatinatul Superior este de 772 de euro, în timp ce bărbații primesc 1.266 de euro pe lună, potrivit Mittelbayerische Zeitung.

Prin urmare, femeile sunt afectate în mod disproporționat de sărăcie la bătrânețe.

×
Subiecte în articol: ani pensie Germania
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close