Antena 3 CNN Externe O familie care căuta un cercel pierdut în grădina casei a dat peste o comoară veche de 1.000 de ani, din timpul vikingilor

O familie care căuta un cercel pierdut în grădina casei a dat peste o comoară veche de 1.000 de ani, din timpul vikingilor

O familie din Norvegia care căuta un cercel de aur pierdut în grădina casei, au dat peste o comoră ascunsă de vikingi, veche de peste 1.000 de ani.

O familie care căuta un cercel pierdut în grădina casei a dat peste o comoară veche de 1.000 de ani, din timpul vikingilor
Sursa foto: Facebook I Kulturarv i Vestfold og Telemark fylkeskommune
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Sep 2023   •   11:36

Ca să găsească mai repede cercelul, membrii familiei Aasvik din insula norvegiană Jomfruland, au apelat la un detector de metale, însă au găsit, sub un copac, în schimb artefacte vikinge vechi de peste 1.000 de ani.

Au descoperit o cataramă în formă de bol și un alt obiect, care par să facă parte dintr-un mormânt care ar data din epoca vikingilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Experții cred că artefactele au fost folosite la înmormântarea unei femei din secolul al IX-lea pe mica insulă Jomfruland.

Catarama găsită ar data din anii 780-850.

Citește și: Charlie Ottley trage cel mai dur semnal de alarmă: "Nu distrugeţi România" 

Familia a anunțat autoritățile locale legat de descoperirea lor.

"Felicităm familia care a făcut prima descoperire sigură din timpul vikingilor la Jomfruland”, a scris Patrimoniul Cultural Vestfold și Telemark într-o postare pe Facebook, potrivit BBC.

×
Subiecte în articol: norvegia comoară găsită familie cercel
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close