Antena 3 CNN Externe Așa arată falia lăsată în urmă de cutremurul din Turcia. Imaginile filmate cu drona arată că se întinde pe kilometri întregi

Așa arată falia lăsată în urmă de cutremurul din Turcia. Imaginile filmate cu drona arată că se întinde pe kilometri întregi

Au apărut imagini filmate din dronă cu falia produsă de cutremurul din Turcia.

de Mia Lungu    |    10 Feb 2023   •   17:59

Cutremurul din Turcia a lăsat o falie vizibilă de la înălțime, care se întinde pe mai mulți kilometri în provincia Kahramanmaraș, epicentrul seismului de luni.

100.000 de salvatori continuă să răscolească ruinele din Turcia şi Siria în căutarea supravieţuitorilor. Şansele însă de a mai găsi pe cineva în viaţă sunt însă extrem de mici.

Bilanțul deceselor din Turcia și Siria a sărit, vineri, la peste 22.700. 

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că guvernul turc va plăti chiria cetățenilor timp de un an dacă aceștia nu doresc să stea în corturi.

Citește și: Blocurile de lux rupte de la bază în timpul cutremurului din Turcia. Complexul rezidențial era promovat ca un "colț de rai"

În timpul vizitei sale în orașul Adiyaman din sud-estul țării, Erdogan a declarat din nou că guvernul va reconstrui clădirile prăbușite într-un an.

"Între timp, vom oferi 10.000 de lire turcești (530,92 dolari) cetățenilor noștri. În plus, pentru cetățenii care nu stau în corturi, care nu doresc să stea în corturi, ne vom asigura că se pot muta în unități rezidențiale și le vom acoperi chiria", a declarat el.

Erdogan a menționat, de asemenea, că, dacă cetățenii speriați preferă să stea în hoteluri, "le putem oferi acestora cazare", notează CNN.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close