Antena 3 CNN Externe Facebook, pusă de Rusia pe lista cu organizații teroriste și extremiste

Facebook, pusă de Rusia pe lista cu organizații teroriste și extremiste

Autoritățile federale ruse au plasat compania americană Meta - deținătoarea platformelor Facebook, Instagram și Whatsapp - pe lista federală cu organizații extremiste și teroriste.

Facebook, pusă de Rusia pe lista cu organizații teroriste și extremiste
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2022   •   16:06

Decizia înseamnă că toate serviciile furnizate de Meta urmează să fie întrerupte în țară, iar rușii pierd accesul la aceste platforme.

De asemenea, conform legislației din Rusia, băncile sunt obligate să înghețe fondurile companiilor listate în lista respectivă și să suspende serviciile către conturile lor. 

În luna martie anul curent, autoritatea de reglementare a tehnologiei din Rusia a blocat accesul la Facebook, invocând faptul că platforma a îngăduit utilizatorilor din Ucraina ai acestei rețele sociale să îndemne la violență împotriva armatei ruse.

Mai târziu în cursul aceleiași luni, Procuratura Generală a Rusiei a cerut ca Meta să fie etichetată drept "organizație extremistă".

Ulterior, un tribunal din Moscova a respins apelul făcut de Meta, după ce compania a fost găsită vinovată de "activitate extremistă" în Rusia.
 

×
Subiecte în articol: Meta Facebook orgabnizații teroriste
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close