Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron, după atacul de la Bruxelles: "Europa se confruntă cu o creștere a terorismmului islamic și este în pericol"

Emmanuel Macron, după atacul de la Bruxelles: "Europa se confruntă cu o creștere a terorismmului islamic și este în pericol"

Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat că "Europa se confruntă cu o creștere a terorismmului islamic și este în pericol".

Emmanuel Macron, după atacul de la Bruxelles: "Europa se confruntă cu o creștere a terorismmului islamic și este în pericol"
Sursa foto: Profimedia Images/ Olsi Shehu/ Anadolu
de Mia Lungu    |    17 Oct 2023   •   17:05

Europa asistă la o creștere a „terorismului islamist” și toate statele sunt amenințate, a declarat marți, președintele francez Emmanuel Macron, în timpul unei vizite în Albania, după uciderea de către islamiști al unui profesor în Franța și a doi suporteri suedezi de fotbal în Belgia.

"Am văzut-o din nou ieri la Bruxelles. Toate statele europene sunt vulnerabile și, într-adevăr, există o revenire a terorismului islamist", a declarat Macron după discuțiile cu premierul albanez Edi Rama, la Tirana, potrivit Reuters.

Citește și: Atacatorul din Bruxelles a transmis un mesaj video pe o rețea socială. Spune că a împușcat oamenii pentru a-i "răzbuna pe musulmani"

În acest context, autoritățile din Franța au decis, luni, ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt - "urgență atentat", pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist din Arras, în care un profesor a fost ucis.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close