Antena 3 CNN Externe "Nu mi-a mai rămas nimic" | Ea este bunica de 98 de ani din Ucraina care a mers pe jos 10 km, sub bombardamente, pentru a scăpa de ruşi

"Nu mi-a mai rămas nimic" | Ea este bunica de 98 de ani din Ucraina care a mers pe jos 10 km, sub bombardamente, pentru a scăpa de ruşi

Lidia Stepanivna, o femeie ucraineană, în vârstă de 98 de ani a uimit militarii Ucraineni care au găsit-o mergând pe drum, sub bombardamente, pentru a scăpa din regiunea controlată de Rusia din Donetsk.

"Nu mi-a mai rămas nimic" | Ea este bunica de 98 de ani din Ucraina care a mers pe jos 10 km, sub bombardamente, pentru a scăpa de ruşi
Sursa foto: Youtube The Free Press Journal
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2024   •   23:15

Povestea Lidiei Stepanivna a fost făcută publică de Ministerul de Interne al Ucrainei.

Femeia a fost găsită într-o seară de militarii ucraineni care au condus-o la un adăpost pentru evacuați. Acolo, Lidia şi-a spus povestea dramatică şi ce a îndurat în timpul călătoriei ei pe drumuri sub bombardamente, pentru a supraviețui atacurilor nemiloase ale Rusiei. 

Folosind bețe pentru a se sprijini, Lidia Stepanivna a spus că a căzut de mai multe ori în timpul călătoriei sale din Ocheretyne și a fost nevoită să doarmă pe pământ.

"Am supraviețuit acelui război (n.r. Al Doilea Război Mondial), și supraviețuiesc și acestui război," a spus ea.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini cu Lidia Stepanivna, din momentul un care a fost găsită de militarii ucraineni. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Nu avea mâncare sau apă, dar "caracterul" ei a făcut-o să meargă mai departe în încercarea ei de a ajunge în zone controlate de Kiev.

Într-un videoclip postat online de poliția Ucrainei, ea este arătată așezată pe un pat într-un adăpost, îmbrăcată într-un palton supradimensionat și cu o eșarfă legată pe cap, un baston de lemn încă în mână.

"Nu mi-a mai rămas nimic," a spus ea. "Dar Ucraina am părăsit-o pe jos." A spus că războiul pe care Rusia îl duce împotriva țării sale nu seamănă cu cel de-al Doilea Război Mondial.

Războiul, aflat acum în al treilea an, a ucis mii de oameni de ambele părți și a transformat orașele și satele ucrainene în ruine, lăsând milioane de oameni fără adăpost.

×
Subiecte în articol: Donetsk Rusia bunica bombardamente rusi
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close