Antena 3 CNN Externe Dovada că Serghei Lavrov a fost dus la spital, după aterizarea în Indonezia

Dovada că Serghei Lavrov a fost dus la spital, după aterizarea în Indonezia

Presa internațională a descoperit dovada că ministrul rus Serghei Lavrov a fost dus la spital, înaintea summitului G20 din Indonezia.

Dovada că Serghei Lavrov a fost dus la spital, după aterizarea în Indonezia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2022   •   14:01

Jurnaliștii au reușit să identifice locația lui Lavrov folosind imagini din satelit, coroborate cu secvența video în care oficialul rus pozează în pantaloni scurți și tricou în ceea ce pare a fi balconul unui hotel.

Însă coordonatele stabilite pe baza imaginilor arată că locația în care ministrul s-a lăsat filmat este o anexă de spital din stațiunea indoneziană Nusa Dua, transmite Antena 3 CNN.

Ministerul rus de Externe a taxat imediat drept "fake news" informația confirmată luni de mai multe surse oficiale locale, conform cărora Serghei Lavrov, în vârstă de 72 de ani, a fost transportat la spital imediat după aterizarea în Indonezia, unde s-a deplasat în vederea participării la summitul G20.

Videoclipul filmat și distribuit ulterior de subalterna lui Lavrov, Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a ministerului, a avut menirea de a sublinia că ministrul rus este într-o bună formă fizică și psihică.

Radu Tudor: "Rusia caută orice pretext pentru un război cu Occidentul", spune Radu Tudor

Rusia a ajuns în prim-planul fluxului de știri al agențiilor de presă internaționale înaintea summitului G20 din Bali.

S-a întâmplat astfel nu ca urmare a vreunei inițiative politico-diplomatice a Moscovei, ci în urma incidentului medical al cărui protagonist a fost Serghei Lavrov.

Realizatorul TV și analistul militar Radu Tudor crede că, în contextul în care Rusia este taxată drept "stat nefrecventabil" la reuniunea din Indonezia, se menține ridicat riscul unei provocări a Moscovei la adresa Occidentului, pe fondul frustrărilor provocate de eșecurile din Ucraina.

"Cred că Rusia caută orice pretext pentru a declanșa un război cu Occidentul. Este temerea cea mai mare - că înfrângerea din Ucraina i-ar putea genera o nervozitate și o frustrare atât de mari încât retorica anti-NATO, anti-SUA, anti-UE să genereze o provocare la adresa unei țări occidentale și, de aici, un conflict militar cu tot vestul Europei și cu SUA (...)

La summit-ul din Bali, Rusia va avea probabil parte de un tratament umilitor, pe care-l merită.

Comportamentul acestui stat agresor va fi dezavuat de toate marile puteri ale lumii. Probabil vom vedea și gesturi publice ostentative de respingere a discuțiilor cu Lavrov și de transmitere a mesajului că Rusia a devenit un stat nefrecventabil pe plan internațional", a comentat Radu Tudor la Antena 3 CNN, înainte de deschiderea oficială a lucrărilor reuniunii din Indonezia.

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov spital indonezia Nusa Dua
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close