Antena 3 CNN Externe Donald Trump speculează o dezvăluire a lui Mark Zuckerberg și cere să fie reînvestit președinte

Donald Trump speculează o dezvăluire a lui Mark Zuckerberg și cere să fie reînvestit președinte

Fostul președinte american Donald Trump profită de o dezvăluire a fondatorului și directorului executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, și cere să fie învestit președinte al SUA în locul lui Joe Biden.

Donald Trump speculează o dezvăluire a lui Mark Zuckerberg și cere să fie reînvestit președinte
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Aug 2022   •   15:48

Zuckerberg a spus într-un interviu recent că Facebook a limitat temporar accesibilitatea postărilor referitoare la așa-numitul scandal legat de laptopul lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden.

Hunter Biden și-ar fi dus laptopul la reparat la un magazin specializat din Delaware în 2019 și nu a mai venit să îl ridice.

Laptopul a ajuns în posesia FBI, după ce agenții federali au fost sesizați de proprietarul magazinului.

Presa conservatoare din SUA a speculat intens acest subiect, susținând că pe computerul abandonat de Hunter Biden s-ar fi aflat date compromițătoare despre tatăl său.

Trump încearcă să folosească orice oportunitate pentru a-și plasa oamenii în Congres

Mark Zuckerberg a declarat că materialul publicat pe această temă de The New York Post se încadra în categoria conținutului controversat, fiind suspectat că ar face parte din efortul de propagandă rusească menit să influențeze alegerile din 2020.

Zuckerberg a menționat că reprezentanții Facebook au fost avertizați de autoritățile americane cu privire la posibilitatea apariției unor astfel de materiale.

În plus, relatarea publicată de cotidianul citat le-a ridicat celor de la Facebook mai multe semne de întrebare, motiv pentru care platforma social media a limitat pentru câteva zile numărul de persoane la care materialul a ajuns în fluxul de știri.

Comentariile lui Zuckerberg despre acest subiect nu sunt complet noi, însă peisajul politic actual din SUA este dinamizat de apropierea alegerilor legislative de la mijloc de mandat, când republicanii speră să poată recâștiga controlul asupra Congresului iar Donald Trump însuși duce o luptă acerbă pentru a-și impune candidații agreați de el.

Trump: "Puneți-mă președinte sau organizați alegeri noi"

În comentariile făcute pe platforma sa, Truth Social, Trump a scris, parțial cu majuscule, pentru a da greutate acuzațiilor sale:

  • "FBI-ul a îngropat POVESTEA LAPTOPULUI LUI HUNTER BIDEN ÎNAINTE DE ALEGERI știind că, dacă nu ar fi făcut-o, Trump ar fi câștigat cu ușurință alegerile prezidențiale din 2020".  
  • "Aceasta este o FRAUDĂ masivă și reprezintă o INTERFERENȚĂ ELECTORALĂ la un nivel nemaiîntâlnit în țara noastră. REMEDIU: Declarați câștigătorul de drept sau, și aceasta ar fi soluția minimală, declarați Alegerile din 2020 iremediabil de compromise și organizați noi Alegeri, imediat!"

Pe de altă parte, Trump are propriile sale probleme cu justiția americană iar acestea amenință să-i afecteze eventualul demers de a reveni, în 2024, în postura de challenger prezidențial.

Trump a criticat FBI-ul atunci când agenții i-au percheziționat complexul Mar-a-Lago la începutul acestei luni, ca urmare a suspiciunii că fostul președinte ar fi dus acolo documente clasificate.

Într-o altă acțiune deschisă de autoritățile statului New York împotriva Trump Organization, fostul director financiar al companiei a acceptat, în cadrul unei înțelegeri cu procurorii, să se declare vinovat de fraudă, în schimbul unei pedepse reduse la câteva luni de închisoare.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Mark Zuckerberg
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close