Antena 3 CNN Externe Diaspora "Știu legea și nu pot fi dat afară!" | Un român din Spania a ocupat apartamentul unei femei în vârstă și refuză să plece din el

"Știu legea și nu pot fi dat afară!" | Un român din Spania a ocupat apartamentul unei femei în vârstă și refuză să plece din el

Site-ul televiziunii spaniole Antena 3 spune povestea unui bărbat originar din România care a ocupat o casă din Madrid fără acordul proprietarului și n-are nici cea mai mică intenție să plece de acolo.

"Știu legea și nu pot fi dat afară!" | Un român din Spania a ocupat apartamentul unei femei în vârstă și refuză să plece din el
Sursa foto: Captură antena3.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2024   •   15:47

Potrivit sursei citate, este vorba despre un bărbat pe nume "Corcele".

Acesta și partenera sa au intrat într-un apartament din cartierul Lavapies, care aparține unei femei de 86 de ani, pe nume Pepi.

După moartea soțului, în urmă cu mai multe luni, Pepi a plecat din țară pentru a-și vizita fiica în Canada și a suferit o intervenție chirurgicală în străinătate. 

Televiziunea spaniolă menționează că Pepi habar n-are că locuința i-a fost ocupată, în lipsă, de român și de concubina acestuia.

Cine este "Corcele", bărbatul originar din România, care a ocupat un apartament în Madrid și nu se mai dă dus de acolo

Corcele este un așa-numit squatter, termen de origine engleză care desemnează, la nivel internațional, persoanele fără adăpost ce intră în locuințe sau pe proprietăți și le ocupă ilegal.

A ajuns în Spania în urmă cu 15 ani, apoi a plecat la muncă în Germania.

În urmă cu câteva luni, a decis să se întoarcă în Spania.

"Trăiesc pe stradă pentru ca fiul meu să poată merge la școală", pretinde el.

"Cunosc legea, de aceea am făcut ce am făcut. Atâta timp cât nu există plângere de la proprietar, nu ne pot da afară", continuă acest bărbat să-și justifice faptele.

Avocat spaniol: "Legea e prea permisivă"

Vecinii femeii al cărei apartament a fost ocupat afirmă că românul a schimbat încuietorile și a distrus sistemele de alarmă din casă.

Ei insistă că proprietara de drept nu și-a abandonat apartamentul, ci este doar temporar plecată de acasă.

Beatriz de Vicente, o avocată citată de antena3.com, spune că românul care sfidează legea nu cunoaște prevederile din legislația spaniolă atât de bine pe cât se laudă.

Ea este însă de acord că sistemul legislativ spaniol este prea permisiv cu astfel de cazuri, considerate încălcări minore ale legii și penalizate cu amendă.

×
Subiecte în articol: Corcele Lavapies Madrid Pepi Canada squatter
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close