Antena 3 CNN Externe Diaspora Un român stabilit în Spania a dezvăluit ce salariu are și cum face față cheltuielilor: ”Muncim pentru mâncare și facturi”

Un român stabilit în Spania a dezvăluit ce salariu are și cum face față cheltuielilor: ”Muncim pentru mâncare și facturi”

Un român stabilit în Spania a devenit viral în mediul online, după ce a arătat care este salariul pe care îl câștigă peste hotare și cum face față cheltuielilor.

Un român stabilit în Spania a dezvăluit ce salariu are și cum face față cheltuielilor: ”Muncim pentru mâncare și facturi”
Sursa foto: Getty Images/ TwilightEye
de Roxana Mihăiescu    |    14 Feb 2024   •   22:45

Spania este în topul țărilor în care aleg românii să emigreze. Mulți pleacă în speranța că traiul peste hotare este mai accesibil decât în România.

Florin, un român stabilit în Spania,  a dezvăluit pe rețelele de socializare cum stau lucrurile, de fapt, peste hotare și cum se decurcă cu banii.

Pornind de la suma de 1.500 de euro, care reprezintă salariul pe care îl încasează lunar, românul a făcut un calcul simplu: 

”Salariu - 1500 de euro (1 persoană)

Mâncare - 600 de euro (2 adulți + 2 copii)

Chirie - 500 de euro 

Utilități - 60 de euro

Diesel - 1,38 euro / benzină - 1,40 euro

Combustibil - 80 de euro

Asigurare Auto - 30 de euro

Mâncat în oraș - 100 de euro

NET - 130 de euro”, a dezvăluit Florin, pe rețelele de socializare.

Practic, în cazul în care o persoană se descurcă singură, pe cont propriu, cheltuielile sunt mult prea mari.

Lucrurile stau diferit în cazul în care cheltuielile se împart la doi.

”Acum trebuie să te gândești că dacă sunteți doi, dacă munciți, banii din al doilea salariu poți să îi ai complet în buzunarul tău“, mai spune Florin, notează Știri Diaspora.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Unele persoane consideră că salariul este mult prea mic pentru a face față nivelului de trai din Spania.

”Ca să pleci din țară trebuie să iei cel puțin 3000 ca să merite deranjul, 1500 faci cu 8 clase în România”, / ”Cam peste tot în Europa e la fel... Muncim pentru mâncare și facturi, dar nu mă întorc în România”, sunt câteva dintre comentariile utilizatorilor. 

×
Subiecte în articol: roman Spania nivel de trai
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close