Antena 3 CNN Externe Diaspora Român acuzat de crimă, trimis după gratii nevinovat. Ucigașul este liber și acum

Român acuzat de crimă, trimis după gratii nevinovat. Ucigașul este liber și acum

Român acuzat de crimă, trimis după gratii nevinovat. Ucigașul este liber și acum
Sursa foto: FOTO: La Razon
18 Oct 2019   •   15:37

Un român a stat aproape 1.000 de zile după gratii, în Spania, acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. Nicolae Stan a fost închis pe durata procesului, începând cu data de 7 aprilie 2017, fiind suspectat în cazul uciderii unui om de afaceri.

Omul de afaceri spaniol Luis Lozano a fost ucis în 2016 în vila sa din Villar del Omo, chiar lângă Madrid. Ancheta a avansat greoi, iar criminaliştii au considerat că singurul suspect era Nicolae Stan, un român de 37 de ani care locuieşte în aceeaşi localitate. 

Probele acuzării au căzut una câte una. Publicaţia spaniolă La Razon scrie că procurorul a mizat pe faptul că avea o înregsitare video în care apărea o maşină asemănătoare cu cea a lui Stan, parcată chiar lângă barul unde a fost ultima dată văzută victima, iar urme din ADN-ul lui au fost găsite pe o bandă adezivă lipită pe una din camerele de supraveghere de la locuinţa celui ucis.  

În plus, telefonul lui Nicolae Stan ar fi fost conectat pentru o perioadă la unul din releele situate lângă casa victimei, chiar în ziua fatidică. Toate acestea au făcut ca românul să fie singurul suspect în acest caz şi să fie arestat. Aşa a petrecut doi ani şi jumătate după gratii, până când avocatul apărării a reuşit să demonteze afirmaţiile procurorilor.  La final, judecătorul a considerat că probele acuzării nu au fost suficiente, astfel că Stan a fost eliberat, scrie Adevărul.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close