Antena 3 CNN Externe Diaspora "Noi plecăm din țară, dar țara din noi, nu!" | Mai mulți români au defilat în blană de urs prin Londra și au reușit să atragă atenția poliției

"Noi plecăm din țară, dar țara din noi, nu!" | Mai mulți români au defilat în blană de urs prin Londra și au reușit să atragă atenția poliției

Mai mulți români au defilat printr-o zonă din Londra îmbrăcați în blană de urs, bătând sacadat în tobe și însoțindu-și deplasarea cu câte un răcnet gutural, din când în când.

"Noi plecăm din țară, dar țara din noi, nu!" | Mai mulți români au defilat în blană de urs prin Londra și au reușit să atragă atenția poliției
Sursa foto: TikTok via abraham_aby
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Dec 2023   •   23:20

"Am adus banda la Londra! Poliția ne păzește! Poliția cu noi", spune un bărbat în timp ce se filmează, el însuși, cu fața la cameră.

Obiectivul mai surprinde o mașină a poliției în timp ce oprește pe marginea unei alei, printre alte mașini, iar un ofițer se dă jos.

Filmarea durează 10 minute și a fost publicată pe contul TikTok al utilizatorului @abraham_aby.

La un moment dat, indivizii consumați în blană de urs, flancați de alții în cojoace, se opresc și își continuă reprezentația de pe loc, în timp ce câteva zeci de oameni fac cerc în jurul lor și filmează cu telefoanele.

În plan îndepărtat sunt vizibile corturi.

@abraham_aby #fy #traditieromaneasca #londra #romania?? ♬ sunet original - ???????_?_???

Comentariu pe TikTok: "Asta numai Londra nu e!"

Din comentariile românilor care urmăresc contul pe care a fost încărcată filmarea, scena "tradițională" s-ar fi petrecut în Kingsbury, în nord-vestul capitalei britanice.

Comentariile la această postare nu au fost prea măgulitoare cu cei responsabili de organizarea ei.

"Acum, explicați la englezi care sunt tradițiile la noi, fără să vă aresteze", a îndemnat @ghillyalex în timp ce @anime12.21 opinează că "asta numai Londra nu e".

"Inspirație puțină. În prim plan trebuiau să fie căluții, caprele și apoi urșii și muzica de fanfară. Așa, cu zdrăngăneala pe tobe și doar urșii, char dă notă de sălbăticie pentru un popor care habar nu are", crede @elena.stejar.

"Am încercat și eu în anul 2000, cred, să colind în Grecia și m-au arestat", mărturisește @elvislewis1 în timp ce @noddy9336 amintește că "tradiția cu ursul nu vine de la români", ci de la altă etnie iar @cristeakaty pune concluzia: "Foarte frumos: noi plecăm din țară dar țara din noi, nu".

×
Subiecte în articol: romani Londra urs
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close