Antena 3 CNN Externe Diaspora Neobișnuitul caz al unui copil născut în Italia din părinți români. Are 8 ani și nu este recunoscut de nicio țară

Neobișnuitul caz al unui copil născut în Italia din părinți români. Are 8 ani și nu este recunoscut de nicio țară

Neobișnuitul caz al unui copil născut în Italia din părinți români. Are 8 ani și nu este recunoscut de nicio țară
17 Noi 2018   •   21:10

Fabio are 8 ani, s-a născut la Torino și ar fi un copil italian ca oricare altul, cu excepția faptului că părinții săi sunt români și acest lucru nu îi permite să obțină cetățenia italiană până la vârsta de 18 ani. Problema sa este că nici România nu îl recunoaște ca cetățen al său, este cazul unui copil născut în Italia din părinți români, dar care este prins în birocrația legislativă dintre două țări, o situație prezentată la un canal de televiziune italian de „Striscia la Notizia”, program satiric care prezintă aspecte particulare din viața socială de actualitate a Italiei.

După cum au explicat cei de la „Striscia la Notizia”, în timpul episodului difuzat vineri, 16 noiembrie, Fabio nu are niciun document de identitate deoarece legea din România nu recunoaște copiii născuți în afara căsătoriei și acesta este exact cazul copilului respectiv. Mama băiatului nu este divorțată de fostul soț iar Fabio, născut din relația cu actualul partener, nu poate fi recunoscut de Statul român.

Născut și crescut în Italia Fabio nu poate avea cetățenia italiană încă, o va putea dobândi doar la vârsta de 18 ani, iar în acest timp România refuză să îl recunoască. O situație foarte delicată în urma căreia Fabio continuă să nu aibă nici un document de identitate.

Detalii, pe rotalianul.com

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close