Antena 3 CNN Externe Diaspora Un copil român a murit după ce o butelie a explodat şi rulota în care dormea a luat foc, în Italia

Un copil român a murit după ce o butelie a explodat şi rulota în care dormea a luat foc, în Italia

Un copil în vârstă de 10 ani, cu mamă italiancă și tată român, s-a stins din viață în mod tragic, în urma unui incendiu cauzat de o scurgere de gaz.

Un copil român a murit după ce o butelie a explodat şi rulota în care dormea a luat foc, în Italia
Sursa foto: unionesarda.it
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Sep 2023   •   09:14

Familia româno-italiană, originară în Rimini, se afla în Sardinia, însoțită de o rulotă. O altă rulotă, parcată în proximitate, a fost cuprinsă de flăcări ca urmare a unei explozii a unei butelii.

Flăcările s-au răspândit imediat către căsuța pe roți în care dormea copilul român, potrivit Unione Sarda.

Citeşte şi: Incendiu la un tren în gara Oradea Vest. Toți călătorii au fost evacuați

Totul a avut loc pe plaja Bados, între Olbia și Golfo Aranci (lângă Pittulongu) acolo unde în ultimele zile au parcat trei rulote, cu familii italiene și române.

Tatăl, care a încercat disperat să-l salveze, se află în stare gravă la spital

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

O explozie violentă a generat declanșarea incendiului, ducând la acoperirea plajei de un strat dens de fum negru, ceea ce a indus stări de panică printre cei aflați în apă.

Flăcările au ajuns de la rulota inițială afectată la cea a familiei de origine româno-italiană. Tragicul incident a dus la pierderea băiețelului în mijlocul flăcărilor, iar părinții nu au reușit să-l salveze.

Citeşte şi: O stație GPL din Gorj, la un pas de explozie. Alarma a fost dată de un şofer care a observat scurgerile de gaz

Băiatul în vârstă de 10 ani nu a mai putut fi salvat, iar tatăl său a fost transportat la spital cu elicopterul.

Starea de sănătate a tatălui copilului este una critică, acesta fiind transportat la Spitalul Santissima Annunziata din Sassari, având arsuri pe 40% din corp.

Conform datelor inițiale, se pare că explozia a fost declanșată de o scurgere de gaz provenită de la butelia folosită pentru prepararea alimentelor.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close