Antena 3 CNN Externe Destinul crunt al eroinei din „Pe aripile vântului”. A fost supusă la şocuri electrice

Destinul crunt al eroinei din „Pe aripile vântului”. A fost supusă la şocuri electrice

Destinul crunt al eroinei din „Pe aripile vântului”. A fost supusă la şocuri electrice
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
21 Apr 2018   •   14:15

Deşi britanică, Vivien Leigh a rămas în istoria filmului ca actriţa care întruchipat-o pe Scarlet O'Hara, eroina tragică a Sudului Americii din 'Pe aripile vântului', şi care ar fi împlinit, la 5 noiembrie, 100 de ani. Actriţa a împărtăşit acelaşi destin nefericit ca eroina filmului, notează marţi ziarul La Verdad.

Vivien Leigh a avut o viaţă plină de suişuri şi coborâşuri, a fost supusă la şocuri electrice pentru o tulburare bipolară prost diagnosticată şi a murit de tuberculoză la 54 de ani, după cum scrie José Madrid în cartea biografică 'Vivien Leigh, tragedia lui Scarlett O'Hara'.

Încăpăţânarea şi rebeliunea împărtăşită cu acest personaj au ajutat-o pe Vivien să obţină rolul principal, după ce citise pe nerăsuflate, din cauza unui accident de schi, cartea lui Margaret Mitchell care revoluţionase SUA în anul 1936. 

Când a aflat că David O. Selznick caută actriţe pentru a o interpreta pe Scarlet, şi-a căutat agent în SUA pentru a obţine o întrevedere cu legendarul producător care începuse deja filmările. 

Atât de hotărâtă era să obţină rolul, care i-a adus primul Oscar, încât a refuzat oferta lui Cecil B. de Mille de a juca în 'Union Pacific' şi un contract cu studiourile Paramount pentru patru filme, doar pentru a fi disponibilă.

Actriţa, deşi căsătorită, l-a urmărit cu aceeaşi obstinaţie pe Laurence Olivier, convinsă că este marea dragoste a vieţii sale. Vivien a simulat o întâlnire din întâmplare la acelaşi hotel din Capri unde actorul îşi petrecea câteva zile alături de soţia lui. A început o lungă şi furtunoasă poveste de dragoste, presărată cu infidelităţi de ambele părţi, care s-a terminat la puţin timp după ce Laurence Olivier i-a dăruit actriţei, la împlinirea a 45 de ani, un Rolls Royce albastru. 
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close