Antena 3 CNN Externe Curtea de Apel a decis: Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

Curtea de Apel a decis: Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul procurorilor și a menținut hotărârea primei instanțe.

Curtea de Apel a decis: Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu
Sursa foto: Hepta / Sputnik / Mihai Karaush
de Alexandra Ionescu    |    31 Mai 2022   •   22:14

Procurorii ceruseră înlocuirea arestului la domiciliu cu detenție în penitenciarul nr. 13 și au invocat patru motive: riscul ca Dodon să se „eschiveze de organul de urmărire penală”, adică să fugă; riscul ca ancheta penală să nu se poată desfășura în condiții optime; riscul să fie comise noi infracțiuni riscul provocării unor dezordini în masă.

Ca urmare a ședinței de judecată, Dodon a declarat că se consideră nevinovat și este gata să colaboreze cu organele de anchetă.

„Consider acest dosar politic la comanda conducerii de vârf al statului, și în special a doamnei Maia Sandu care mi-a fost oponentă la două scrutine prezidențiale. Este un dosar politic, cu regret”, a mai adăugat el.

Președintele de onoare al PSRM a criticat procurorii care instrumentează cazul, declarând că aceștia nu ar avea experiență necesară: „Legea presupune că procurorul anticorupție trebuie să aibă experiență de 4 ani, iar dumnealui are în jur de 3 ani”.

Procurorii au anunțat că se vor conforma deciziei instanței.

„Este o decizie a instanței pe care trebuie să o respectăm și ne vom conforma”, a declarat Eugenia Zubco.

Fostul lider al Partidului Socialiştilor este suspectat de corupţie pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.

×
Subiecte în articol: igor dodon arest Chisinau
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close