Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a întreprins un nou test cu rachetă balistică

Coreea de Nord a întreprins un nou test cu rachetă balistică

Coreea de Nord a întreprins un nou test cu rachetă balistică
Sursa foto: Pixabay.com
28 Mar 2017   •   14:09

Coreea de Nord a întreprins vineri un nou test cu rachetă balistică, al treilea în ultimele săptămâni la care a fost folosită o tehnologie similară, au declarat astăzi doi oficiali americani de la Pentagon, pentru CNN.
Potrivit unuia dintre responsabili, evaluarea inițială arată că tehnologia ar putea fi folosită la o rachetă balistică intercontinentală ulterioară.
Deținerea unei rachete balistice intercontinentale ar permite Coreii de Nord să amenințe teritoriul continental al Statelor Unite, însă tehnologia este considerată dificil de dezvoltat.
CNN mai notează că SUA au anunțat, luni, că au desfășurat avioane F-35B în Coreea de Sud pentru prima dată, în cadrul unui exercițiu care a început vineri.
'Aceasta este pentru prima dată când operăm avioane F-35B în Republica Coreea', le-a declarat reporterilor căpitanul Jeff Davis, purtător de cuvânt al Pentagonului. Noul avion de luptă invizibil, care poate decola și ateriza pe verticală, a fost declarat operațional în iulie 2015.

Exercițiul lansat vineri, desfășurat în comun cu armata sud-coreeană, este 'de natură defensivă', a precizat Davis. 'Este de la sine înțeles angajamentul nostru de a apăra Republica Coreea și Japonia împotriva oricărei agresiuni nord-coreene', a subliniat purtătorul de cuvânt.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord test
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close