Antena 3 CNN Externe "Contraofensiva pregătită de Ucraina, o tragedie pentru Rusia" | Avertismentul șefului Wagner, Evgheni Prigojin

"Contraofensiva pregătită de Ucraina, o tragedie pentru Rusia" | Avertismentul șefului Wagner, Evgheni Prigojin

Șeful grupului de mercenari "Wagner", Evgheni Prigojin, a declarat că oamenii săi care luptă la Bahmut duc lipsă de muniție și a avertizat că mult-anticipata contraofensivă pregătită de Ucraina s-ar putea dovedi catastrofală pentru Rusia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2023   •   20:31

"Noi nu dispunem decât 10-15% din munițiile de care avem nevoie", a subliniat Prigojin într-un interviu pentru corespondentul de război pro-Kremlin, Semion Pegov, citat, duminică, de presa internațională.

Prigojin susține că responsabilii militari din armata rusă sunt vinovați pentru faptul că oamenii săi nu primesc muniție.

El a anticipat o contraofensivă ucraineană spre jumătatea lui mai.

Citește și: Radu Tudor, după atacul de la Sevastopol: "Ucraina are nevoie de rachete cu rază medie"

"Această contraofensivă ar putea deveni o tragedie pentru țara noastră", a avertizat Prigojin, în contextul în care mercenarii Wagner au fost în prima linie în luptele din jurul orașului Bahmut, unde au suferit pierderi grele.

Șeful Wagner se află în conflict deschis cu liderii de la vârful ierarhiei militare ruse şi l-a criticat public pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în mai multe rânduri.

"Fac apel la Serghei Șoigu să ne furnizeze imediat muniție", spunea Prigojin într-un material video datat chiar de el pe 28 aprilie și în care amenința să-și retragă o parte din trupe de la Bahmut.

Două atacuri ucrainene au lovit ținte rusești în Briansk și în Crimeea, în ultimele zile

Ucraina a anunțat în această săptămână că se pregătește să încheie preparativele în vederea unei contraofensive.

Duminică, guvernatorul regiunii ruse Briansk, aflată la granița cu Ucraina, a anunțat că un bombardament al forțelor Kievului s-a soldat cu patru morți şi doi răniți în satul Suzemka.

Sâmbătă, un atac cu dronă a provocat un incendiu într-un depozit de țiței din Sevastopol, cel mai important oraș din Crimeea, în al cărui port se află flota rusă de la Marea Neagră.

Bombardamentul, confirmat de autoritățile din peninsula anexată de Rusia, a fost calificat drept "pedeapsă divină" de Kiev, după atacul cu rachete al Moscovei la Uman, soldat cu zeci de morți.

Foto: Soldați ucraineni din Batalionul 24 "Aidar" descarcă muniție dintr-un camion militar zona luptelor din Bahmut, 22 aprilie 2023

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close