Antena 3 CNN Externe Conflictele dintre SUA și Iran continuă. Acuzații dure făcute de președintele Iranului la adresa lui Trump

Conflictele dintre SUA și Iran continuă. Acuzații dure făcute de președintele Iranului la adresa lui Trump

Conflictele dintre SUA și Iran continuă. Acuzații dure făcute de președintele Iranului la adresa lui Trump
de Claudia Simion    |    25 Iun 2019   •   16:58

Iranul acuză Statele Unite că mint când spun că vor să pornească un dialog. Afirmaţiile vin după ce Donald Trump a impus noi sancţiuni economice împotriva Teheranului, care îl vizează şi pe Liderul Suprem al Iranului. Consiliul de Securitate al ONU face apel la reţinere şi dialog.

„Suferă de probleme mintale. Cei de la Casa Albă suferă de retard mintal şi nu ştiu ce să facă”. Este declaraţia făcută de preşedintele Iranului după ce Donald Trump a anunţat că noile sancţiuni economice îl vor avea ca ţintă pe Liderul Suprem Ali Khamenei. Printre cei vizaţi se numără şi ministrul de Externe şi alţi oficiali iranieni. Liderul de la Casa Albă le-a blocat acestora accesul la resurse financiare importante. Este vorba de miliarde de dolari îngheţaţi în sistemul bancar internaţional.

„În câteva momente voi semna un ordin executiv ce impune sancţiuni dure împotriva Liderului Suprem al Iranului şi a mai multor comandanţi”, a spus Trump. 

Aceste măsuri reprezintă un răspuns puternic şi proporţional cu acţiunile provocatoare ale Iranului.

Donald Trump spune că noile sancţiuni vin ca răspuns la doborârea dronei americane, atacurile asupra celor două petroliere din Marea Oman şi finanţarea terorismului. Consiliului de Securitate al ONU a făcut apel la reţinere şi dialog. Însă ambasadorul iranian a afirmat că atmosfera nu e una potrivită pentru un asemenea demers.

Tensiunile dintre cele două state au crescut puternic după ce militarii din Iran au doborât o dronă militară americană despre care spun ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian. Statele Unite susţin, însă, că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional.

×
Subiecte în articol: SUA presedintele Trump
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close