Antena 3 CNN Externe Centrala nucleară Zaporojie ar fi minată de ruși! Radu Tudor: "Rusia este capabilă de acte de teroare cu consecințe asupra României"

Centrala nucleară Zaporojie ar fi minată de ruși! Radu Tudor: "Rusia este capabilă de acte de teroare cu consecințe asupra României"

Ucraina acuză Rusia că a minat centrala nucleară de la Zaporojie. Șeful serviciului de informaţii al armatei ucrainene susține că rușii ar fi pus bombe în iazul folosit pentru răcirea reactoarelor.

Centrala nucleară Zaporojie ar fi minată de ruși! Radu Tudor: "Rusia este capabilă de acte de teroare cu consecințe asupra României"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    21 Iun 2023   •   10:17

Analistul militar Radu Tudor a vorbit, la Antena 3 CNN, despre consecințele catastrofale pe care minarea centralei nucleare Zaporojie le-ar putea avea asupra Europei.

"Este o îngrijorare foarte mare pe scena internațională, având în vedere afirmațiile făcute de generalul Budanov, şeful serviciului de informaţii al armatei ucrainene.

Cred Rusia capabilă să săvârșească astfel de acte, ceea ce s-a întâmplat la barajul de la Nova Kakhovka ne demonstrează că oricând sunt capabili să arunce în aer dispozitive care să genereze pagube materiale imense, în special asupra unor obiective strategice.

Citește și: Război în Ucraina, ziua 483 | Distrugerea barajului Kakhovka din Ucraina, pagube de 1,2 miliarde de euro

Cred că amenințarea nucleară din partea Rusiei nu vine doar prin intermediul armelor tactice, ci și prin această viziune absolut apocaliptică de stat terorist, care poate să arunce în aer o centrală nucleară, lucru care ar putea să însemne o catastrofă pentru întreaga Europă, nu doar pentru Ucraina.

Îi credem capabili, au mai făcut astfel de gesturi în trecut, nu doar la Nova Kakhovka, ci și în Al Doilea Război Mondial, mai mult decât atât în anii '30 au programat cea mai mare foame din istorie - Holodomorul, care a ucis peste 5 milioane de ucraineni.

Cred că trebuie să fim avertizați că Rusia este capabilă să săvârșească acte de teroare cu consecințe inclusiv asupra României și asupra tuturor europenilor", a declarat Radu Tudor.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close