Antena 3 CNN Externe Cel puţin 20 de morţi într-un atentat sinucigaş în estul Afganistanului, revendicat de Statul Islamic

Cel puţin 20 de morţi într-un atentat sinucigaş în estul Afganistanului, revendicat de Statul Islamic

 Cel puţin 20 de morţi într-un atentat sinucigaş în estul Afganistanului, revendicat de Statul Islamic
Sursa foto: foto: Agerpres
16 Iun 2018   •   19:50

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte 16 rănite într-un atentat sinucigaş cu bombă comis sâmbătă în provincia Nangarhar din estul Afganistanului, într-un loc unde se sărbătorea finalul Ramadanului şi a doua zi a încetării focului între militanţii talibani şi trupele guvernamentale, atentat revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), informează agenţiile DPA şi EFE.

'În jurul orei (locale) 17:30, în localitatea Ghazi Amanulah Khan din districtul Rodat, un insurgent sinucigaş care se deplasa pe jos şi-a detonat explozivii între un grup de talibani şi civili care se reuniseră pentru a sărbători încetarea focului', a declarat agenţiei spaniole de presă un purtător de cuvânt al guvernului provincial.

Printre victime se numără combatanţi talibani, membri ai trupelor de securitate şi civili.

Provincia Nangarhar este principala bază din Afganistan a grupării Statul Islamic, care a revendicat acest atentat printr-un comunicat difuzat de către agenţia sa Amaq pe reţeaua mesageriei Telegram.

Atentatul survine în a doua zi a încetării focului între militanţii talibani şi trupele guvernamentale, în baza căreia autorităţile afgane au permis vineri intrarea a mii de combatanţi talibani în zonele controlate de armata afgană.

Anunţată pentru o durată de trei zile, această încetare a focului, fără precedent în cei 17 ani de conflict, a fost prelungită sâmbătă de preşedintele Afganistanului, Ashraf Gani.

Într-un discurs adresat naţiunii, şeful statului afgan a spus că a ordonat trupelor sale să prelungească armistiţiul, fără să precizeze însă pentru cât timp, şi a solicitat talibanilor să procedeze la fel. Preşedintele şi-a reînnoit cu acest prilej apelul pentru desfăşurarea unor negocieri de pace, asigurând că executivul său este pregătit să ia în discuţie toate cererile insurgenţilor.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close