Antena 3 CNN Externe Cel puţin 14 morţi şi 45 de răniţi într-un atentat sinucigaş comis în Afganistan

Cel puţin 14 morţi şi 45 de răniţi într-un atentat sinucigaş comis în Afganistan

Cel puţin 14 morţi şi 45 de răniţi într-un atentat sinucigaş comis în Afganistan
17 Iun 2018   •   16:28

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis duminică în faţa biroului guvernatorului provinciei Nangarhar, în estul Afganistanului, a declarat purtătorul său de cuvânt, Attaullah Khogyani, relatează AFP şi Reuters.

Atacul, comis în oraşul Jalalabad, nu a fost deocamdată revendicat. Biroul guvernatorului provinciei Nangarhar se află lângă consulatul Indiei.

Oficialul afgan a afirmat că atacatorul i-a vizat pe talibani, pe civili şi pe bătrânii care plecau din complexul în care se află şi biroul guvernatorului, după un eveniment care marca finalul Ramadanului.

Acest nou atac a avut loc în momentul în care talibanii au anunţat duminică că nu vor prelungi armistiţiul de trei zile instituit la sfârşitul acestei săptămâni, ce acoperă sărbătoarea Eid, care marchează sfârşitul postului Ramadanului, şi că intenţionează să reia de luni luptele, relatează AFP.

"Încetarea focului se încheie în această seară (duminică) şi operaţiunile noastre vor fi reluate. Nu intenţionăm să prelungim armistiţiul", a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a anunţat sâmbătă prelungirea armistiţiului de către forţele guvernamentale şi le-a cerut talibanilor să facă acelaşi lucru.

Sâmbătă, 36 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş cu bombă comis tot în provincia Nangarhar, într-un loc unde se sărbătorea finalul Ramadanului şi a doua zi a încetării focului între militanţii talibani şi trupele guvernamentale, atentat revendicat de gruparea Statul Islamic

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close