Antena 3 CNN Externe Cazul care a îngrozit Italia: două femei "vânau" persoane în vârstă, pe care le drogau și le jefuiau | Cel puțin o victimă a murit

Cazul care a îngrozit Italia: două femei "vânau" persoane în vârstă, pe care le drogau și le jefuiau | Cel puțin o victimă a murit

Autoritățile din capitala Italiei au arestat două femei care jefuiau bătrâni.

de Naty Badea    |    22 Mar 2023   •   16:15

Atrage atenția modul de operare al suspectelor: acestea își sedau victimele, apoi le furau banii.

În cel puțin un caz, deznodământul pentru victimă a fost fatal.

"Unsprezece jafuri în șase luni este bilanțul unui caz care, pur și simplu, a șocat Italia prin cruzimea și lipsa de scrupule de care au dat dovadă cele două făptașe.

Iar numărul victimelor ar putea crește, pentru că încă apar persoane care vin la poliție să denunțe aceste jafuri.

Citește și: Un român a fost executat în stil mafiot, în plină stradă, la Roma

Una dintre femeile reținute de carabinieri a fost acuzată și condamnată în 2004 pentru crimă. A primit 20 de ani de închisoare, însă pedeapsa i-a fost redusă la 11 ani.

Femeia a stat, efectiv, doar un an după gratii, fiind apoi plasată în arest la domiciliu, pentru că avea copii mici de crescut. 

Împreună cu complicea sa, abordau bătrânii cu vârste cuprinse între 80 și 90 de ani, apoi le câștigau încrederea printr-o atitudine cordială sau prin cadouri.

Odată ce ajungeau acasă la potențialele victime, le dădeau de băut și le puneau în băutură somnifere, pentru ca apoi să le fure tot ce găseau de valoare: bijuterii, bani, carduri.

Prejudiciul stabilit până în prezent este estimat la 160.000 euro.

O victimă a murit după ce a fost sedată de hoațe

Din păcate, după ce a fost jefuit, unul dintre bărbații în vârstă care au avut de-a face cu cele două femei a murit, la cinci zile distanță de la eveniment.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă narcoticele care i-au fost administrate bătrânului de cele două suspecte i-au provocat acestuia decesul.

O altă victimă s-a simțit rău două zile și nu a putut să se ridice din pat. Rudele acesteia au fost cele care s-au sesizat la cele întâmplate, pentru că persoana în vârstă nu mai răspundea la telefon.

Cele două suspecte lucrau cu mare grijă, mai ales în ceea ce privește înlăturarea urmelor. Ele luau paharele cu băutură și telefoanele victimelor, pentru ca acestea să nu alerteze poliția. Așa că a fost destul de greu ca anchetatorii italieni să reconstituie activitatea infracțională a celor două, cazul fiind unul în desfășurare", a relatat corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

×
Subiecte în articol: Italia roma femei batrani hoaţe narcotice deces
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close