Antena 3 CNN Externe Carlos Șacalul, condamnat la închisoare pe viață de justiția franceză

Carlos Șacalul, condamnat la închisoare pe viață de justiția franceză

Carlos Șacalul, condamnat la închisoare pe viață de justiția franceză
28 Mar 2017   •   17:10

Justiţia franceză l-a condamnat marţi la închisoare pe viaţă pe Carlos 'Şacalul', personaj emblematic al terorismului în anii 1970-1980, pentru un atentat comis la Paris în 1974, soldat cu doi morţi şi 34 de răniţi, informează AFP.

Completul de judecată a dat curs solicitării procurorilor de a-i aplica cea mai severă pedeapsă din dreptul francez venezueleanului acum în vârstă de 67 de ani, pe numele său real Ilich Ramirez Sanchez, care a mai fost condamnat de două ori la detenţie pe viaţă şi se află după gratii în Franţa din 1994.

De la martori care nu-şi mai aduc aminte până la victime decedate şi experţi schimbaţi, procesul a demonstrat dificultatea de a judeca un caz cu o asemenea vechime. Acuzatul însuşi a denunţat marţi în deschiderea şedinţei "absurditatea unui proces judecat la 43 de ani după fapte" şi a dat asigurări că va face apel dacă va fi condamnat.

"Toate elementele duc către el. Nu dispun de probe ADN, amprente digitale sau videosupraveghere. Dar raţiunea permite depăşirea îndoielii rezonabile. Am convingerea că Ilich Ramirez Sanchez este autorul atentatului", a declarat procurorul Remi Crosson du Cormier.

Atentatul cu grenadă de la 15 septembrie 1974 dintr-o galerie comercială din cartierul parizian Saint Germain este cel mai vechi pe care i-l atribuie lui Carlos justiţia franceză. 'Şacalul', care în 1970 s-a alăturat mişcării Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei, a revendicat în numele organizaţiei sale 1.500 de morţi şi 80 în nume propriu

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat terorist
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close