Antena 3 CNN Externe Karl Nehammer a fost lovit în bărbie cu microfonul, în timp ce susținea o declaraţie de presă. Cancelarul austriac a reacționat imediat

Karl Nehammer a fost lovit în bărbie cu microfonul, în timp ce susținea o declaraţie de presă. Cancelarul austriac a reacționat imediat

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost în centrul unui incident care s-a viralizat pe rețelele sociale, cu ocazia participării sale la Consiliul European de la Bruxelles.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2024   •   13:30

Cel mai înverșunat adversar al extinderii spațiului Schengen cu România s-a oprit pentru o declarație de presă.

El a început să vorbească și, la un moment dat, a fost lovit în bărbie de un microfon.

Șeful guvernului de la Viena n-a văzut lovitura venind.

După impactul dintre bărbia lui Nehammer și obiectul menit să-i capteze cuvintele, capul cancelarului a executat reflex o mișcare înapoi, după care a revenit în poziția inițială. 

Ce-i drept, și microfonul și-a temperat elanul, fiind retras de reporter la o distanță ceva mai sigură.

În plus, dispozitivul avea paravânt, ceea ce i-a redus implicit capacitatea de a-i aduce politicianului daune semnificative.

Cancelarul a zâmbit după incident și și-a continuat declarația.

Trebuie precizat că în circumstanța descrisă mai sus, care s-a petrecut joi, reporterii nu țin microfonul direct cu mâna, ci prin intermediul unei vergele lungi, prevăzută cu un mecanism de ajustare a poziției (foto următoare).

Rațiunea utilizării unui astfel de dispozitiv este aceea de a lăsa cadrul liber pentru cameramani și de a permite, în același timp, captarea spuselor vorbitorului fără ca reporterii să-l "înghesuie".

Internauții au profitat de incidentul de joi pentru a-l ironiza pe Nehammer pentru insistența sa asupra ajustării fluxului de migranți.

 "Ups! Atac cu microfonul asupra cancelarului Nehammer la summit", a scris pe X utilizatorul @nrwaktuelle, în timp ce @MichaelGunczy a simulat că-l citează pe șeful guvernului austriac, încheindu-i fraza cu "...apărarea împotriva microfoanelor invadatoare".

La Bruxelles, cancelarul austriac a subliniat încă o dată motivul pe care îl invocă atunci când se opune primirii României în Schengen.

"Sunt două subiecte importante pentru Austria în cadrul Consiliului European de la Bruxelles. În primul rând, este importantă lupta împotriva migrației ilegale. Este bine că această luptă se află acum în mod regulat pe agenda europeană.

În al doilea rând, este bine că negocierile de aderare cu Bosnia și Herțegovina pot începe. Mai sunt încă multe de făcut aici, sunt necesare reforme suplimentare, dar direcția este cea bună", a spus el.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close