Antena 3 CNN Externe O brutărie din Frankfurt vinde "gogoaşa păcii" pentru a ajuta copiii refugiaţi din Ucraina

O brutărie din Frankfurt vinde "gogoaşa păcii" pentru a ajuta copiii refugiaţi din Ucraina

O brutărie germană vinde o "gogoaşă a păcii", un produs de patiserie decorat în culorile naţionale ale Ucrainei pentru a strânge bani meniţi să-i ajute pe copiii nevoiţi să fugă din calea invaziei ruseşti.

O brutărie din Frankfurt vinde "gogoaşa păcii" pentru a ajuta copiii refugiaţi din Ucraina
Sursa foto: Captură Reuters
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2022   •   12:57

O brutărie din Germania vinde o gogaşă a păcii cu un euro bucata, în semn de solidaritate faţă de copiii refugiaţi din Ucraina, potrivit Reuters

Cu glazură albastră şi galbenă, gogoşile se vând cu un euro bucata, iar toate încasările vor fi donate copiilor ucraineni care caută refugiu la Frankfurt.

"Ne-am gândit că trebuie să facem ceva repede, fără birocraţie", a spus proprietarul brutăriei Tanja Huck. "Ne-am hotărât să facem un produs în plus care să nu fie scump, să şi-l poată permite orice şi pe care să-l ieie cu tine la birou", a adăugat Huck.

Campania de solidaritate pare a fi un succes. Până astăzi, s-au vândut 600 de bucăţi în cele 10 filiale.

"Ieri, am publicat anunţul foarte pe scurt pe reţelele de socializare, apoi primele comenzi au venit imediat şi până la ora 8.00 dimineaţă majoritatea filialelor vânduseră tot", a spus Huck. "Nu ne aşteptam să fie atât de bine primite", a adăugat ea.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia brutarie donatie
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close