Antena 3 CNN Externe Rușii se bat pentru un pachet de zahăr, într-un supermarket din Moscova. Criza alimentelor de bază a început

Rușii se bat pentru un pachet de zahăr, într-un supermarket din Moscova. Criza alimentelor de bază a început

Criza alimentelor de bază a început deja în Rusia. În consecință, oamenii au început să se bată pentru cumpărarea unui pachet de zahăr, într-un supermarket din Moscova.

Rușii se bat pentru un pachet de zahăr, într-un supermarket din Moscova. Criza alimentelor de bază a început
Sursa foto: Twitter/ @TsybulskaLiubov
de Andreea Ştefan    |    15 Mar 2022   •   15:57

După numeroasele sancțiuni aplicate de foarte multe țări și companii internaționale asupra Rusiei din cauza invadării Ucrainei, Rusia a decis să blocheze exportul anumitor alimente, pentru a menține stabilitatea pieței interne.

Decretul de blocare a exportului a fost semnat de premierul Victoria Abramchenko

Zahărul alb și brun este interzis la export până pe data de 31 august, iar grâul, orzul, secara și porumbul, până pe 30 iunie.

Liubov Tsybulska, fondatorul centrului ucrainean pentru comunicaţii strategice şi securitate a informaţiilor, a publicat un filmuleț în care arată un supermarket din Moscova unde mai mulți oameni se ceartă pentru zahăr.

În alte filmulețe publicate pe internet se poate observa cum rușii au golit deja rafturile din supermarketuri, pentru a-și face provizii.

×
Subiecte în articol: zahar Rusia Moscova
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close