Antena 3 CNN Externe Un bărbat din Azerbaidjan şi-a încărcat maşina cu haine, saltele şi pături şi a plecat în Turcia: "Ştiu cum e să fii fără casă în mijlocul iernii"

Un bărbat din Azerbaidjan şi-a încărcat maşina cu haine, saltele şi pături şi a plecat în Turcia: "Ştiu cum e să fii fără casă în mijlocul iernii"

Server Beșirli, un bărbat sărac din Azerbaidjan, a impresionat o lume întreagă, după ce și-a încărcat mașina cu donații și a mers să-i ajute pe oamenii din Turcia.

Un bărbat din Azerbaidjan şi-a încărcat maşina cu haine, saltele şi pături şi a plecat în Turcia: "Ştiu cum e să fii fără casă în mijlocul iernii"
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Feb 2023   •   15:04

Server Beșirli, un bărbat sărac din Azerbaidjan, și-a încărcat mașina cu ajutoare și a plecat să le ofere celor afectați de cutremurele din Turcia.

Deși lucrează în construcții și trăiește, la rândul său, în condiții modeste, Server nu a rămas imun în fața suferinței poporului turc și s-a hotărât să ajute. 

Astfel, bărbatul a început să strângă alimente și haine groase pentru oamenii din Turcia, dar numărul obiectelor pe care a reușit să le adune i-a depășit cu mult așteptările.

Imaginea mașinii lui Server, încărcată cu haine, pături și saltele, alături de care se vede și steagul Turciei, s-a răspândit rapid pe internet, oamenii fiind impresionați de gestul său, dar și de cantitatea uriașă pe care bărbatul a reușit să o transporte cu un autoturism vechi, care părea să cedeze în orice moment.

Citește și: Salvare în direct: Operaţiune de extragere a unei fete de 18 ani prinsă în ruinele din Kahramanmaraș

Server Beșirli a mărturisit că știe cum este să nu ai casă și să înduri frigul iernii, fiind născut și crescut aproape de granița actuală cu Armenia, într-o zonă afectată de conflicte, care s-a aflat, de asemenea, sub ocupație armeană.

"Știu foarte bine cum e să nu ai casă în frigul iernii sau să-ți pierzi rudele.

Măcar atât putem face, să-i ajutăm să se încălzească”, a spus Server Beșirli, potrivit YeniȘafac.

×
Subiecte în articol: barbat Azerbaidjan
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close