Antena 3 CNN Externe Un bărbat, care şi-a petrecut ultimii 37 de ani în închisoare nevinovat, va primi câte o mie de dolari pentru fiecare zi de închisoare

Un bărbat, care şi-a petrecut ultimii 37 de ani în închisoare nevinovat, va primi câte o mie de dolari pentru fiecare zi de închisoare

Un bărbat, care a stat nevinovat în închisoare timp de 37 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o, a fost eliberat şi va primi câte o mie de dolari pentru fiecare zi petrecută în spatele gratiilor.

Un bărbat, care şi-a petrecut ultimii 37 de ani în închisoare nevinovat, va primi câte o mie de dolari pentru fiecare zi de închisoare
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2024   •   22:05

Condamnat pentru crimă, Robert DuBoise a ispășit o pedeapsă de 37 de ani de închisoare până când au existat probele necesare care să îi dovedească nevinovăția. Odată eliberat, bărbatul a primit despăgubiri.

Consiliul Local din Tampa i-a acordat americanului Robert DuBoise, în vârstă de 56 de ani, despăgubiri cu 14 milioane de dolari pentru cei 37 de ani petrecuți pe nedrept în închisoare pentru viol și crimă.

Bărbatul a fost condamnat în august 1983 pentru violarea și uciderea unei tinere de 19 ani, Barbara Grams, în Tampa. Robert DuBoise se afla pe lista condamnaților la moarte a statului Florida.

"Am petrecut 37 de ani închis pentru fapte pe care nu le-am comis. Asta se întâmplă când poliția se concentrează pe persoana greșită, inventează dovezi să-și susțină teoria și nu anchetează ca să afle adevărul. Vieți sunt distruse și comunitățile sunt mai puțin sigure", a declarat DuBois, conform CNN

Bărbatul a fost eliberat după ce probele ADN au arătat că este nevinovat

La momentul procesului lui DuBoise, nu existau nicio dovadă fizică sau circumstanțială care să-l conecteze pe DuBoise de atac, conform Proiectului Innocence din Florida.

Înainte de a fi condamnat, a fost transportat la închisoarea din Hillsborough County. Un informator al închisorii care a vorbit cu DuBoise a mărturisit mai târziu în mod fals că DuBoise a mărturisit crima în timpul șederii în închisoare. 

Bărbatul a fost eliberat în august 2020, după ce dovezile ADN au stabilit că nu a fost vinovat. Potrivit organizației Innocence Project of Florida, care l-a sprijinit pe Robert DuBoise, în timpul procesului inițial nu au existat probe fizice sau circumstanțiale care să-l lege pe acesta de crimă.

Prin urmare, Consiliul Local Tampa îi va plăti 14 milioane de dolari în trei rate. Prima plată este de 9 milioane de dolari, urmată de una de 3 milioane în 2025 și una de 2 milioane în 2026.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close