Antena 3 CNN Externe Un bărbat cu 1 euro în cont s-a trezit, peste noapte, cu 140.000! Banca i-a spus să păstreze banii, iar a doua zi a primit încă o veste

Un bărbat cu 1 euro în cont s-a trezit, peste noapte, cu 140.000! Banca i-a spus să păstreze banii, iar a doua zi a primit încă o veste

Un bărbat din Marea Britanie, care avea 1 liră sterlină în contul de economii, adică puțin peste 1 euro, s-a trezit, peste noapte, cu 122.000 de lire, adică 140.000 de euro.

Un bărbat cu 1 euro în cont s-a trezit, peste noapte, cu 140.000! Banca i-a spus să păstreze banii, iar a doua zi a primit încă o veste
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    11 Oct 2023   •   12:42

Urslaan Khan știa că avea doar o liră într-un cont de economii. Când a intrat pe aplicația bancară, a fost șocat să constate că, de fapt, în cont erau 122.000 de lire.

"Aveam o liră sterlină în contul meu de economii. Stabilisem un ordin permanent, prin care 200 de lire sterline trebuiau să ajungă din contul de economii în contul meu curent. Dar nu aveam banii necesari pentru a face acest lucru. Așa că, atunci când s-a întâmplat, m-am dus să-mi verific soldul, iar acesta indica 122.000 de lire sterline.", a povestit britanicul de 41 de ani, potrivit BristolPost.

Acesta a contactat imediat banca, iar după ce au făcut toate verificările necesare, funcționarii l-au asigurat că nu este vorba de nicio oroare și că aceia erau banii lui.

"Nu numai că mi-au pus banii în cont, dar mi-au permis chiar să îi transfer în contul meu Barclays.", a precizat Urslaan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După 24 de ore, însă, a fost contactat de angajații băncii care i-au zis că, într-adevăr, s-a produs o eroare și că acei bani nu-i aparțineau. Aceștia i-au cerut bărbatului să returneze suma, lucru care s-a și întâmplat, la începutul acestei săptămâni.

"Aș fi fost aranjat pe viață dacă i-aș fi păstrat. Dar, dacă aveam de gând să păstrez banii, nu aș fi spus nimănui! Am luat inițiativa de a-i face conștienți de acest lucru.

Am fost pus în așteptare de trei ori - doar pentru a fi asigurat că nu există niciun motiv de îngrijorare. Și le-a luat 24 de ore să își dea seama de greșeala lor.", a adăugat bărbatul.

Urslaan crede că banii erau destinați unui alt client care are cel puțin două conturi la bancă.

"Această persoană avea două conturi, contul A și B. Banca ar fi trebuit să ia banii din A și să îi pună în B. Dar undeva, pe traseu, au ajuns în contul meu - contul Z".

×
Subiecte în articol: cont banca banii Marea Britanie
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close