Antena 3 CNN Externe Banca Mondială anunță pagube de 5,1 miliarde de dolari, în urma cutremurelor devastatoare din Siria

Banca Mondială anunță pagube de 5,1 miliarde de dolari, în urma cutremurelor devastatoare din Siria

Banca Mondială a anunțat că pagubele imobiliare și de infrastructură, înregistrate în urma cutremurelor masive din Siria, au atins valoarea de 5,1 miliarde de dolari.

Banca Mondială anunță pagube de 5,1 miliarde de dolari, în urma cutremurelor devastatoare din Siria
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   23:40

Cutremurele devastatoare, produse recent în regiunea de frontieră dintre Turcia şi Siria, în care au murit peste 50.000 de oameni, au provocat, în Siria, pagube imobiliare şi de infrastructură de 5,1 miliarde de dolari, potrivit unei estimări preliminare, care a fost anunțată, vineri, de Banca Mondială, transmite DPA.

Aceste pagube se cifrează între 2,7 şi 7,9 miliarde de dolari, iar costurile de reconstrucţie ar putea fi de două ori mai mari, arată raportul Băncii Mondiale.

Distrugerile provocate imobilelor rezidenţiale reprezintă aproape jumătate din total, circa o treime revenind clădirilor cu alte destinaţii, şi doar sub o cincime pagubelor produse infrastructurilor de tipul străzilor, şoselelor sau sistemelor de alimentare cu electricitate şi apă.

Raportul nu a luat în calcul impactul şi pierderile economice pentru Siria şi nici costurile probabil mult mai mari pentru reconstrucţie.

Cu toate acestea, din cauza numărului mare de replici seismice, evaluările nu au fost finalizate.

Citește și: Când va avea loc următorul seism major în România. Avertismentul specialiștilor: "Problema este ce se va întâmpla după cutremur"

De asemenea, raportul publicat vineri se concentrează, în principal, pe pagubele cauzate de primele două cutremure de la începutul lui februarie.

Într-un raport separat, publicat anterior în această săptămână, Banca Mondială a estimat pagubele imobiliare din Turcia la cel puţin 34,2 miliarde de dolari, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: siria cutremur banca mondiala pagube
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close