Antena 3 CNN Externe Un băiat de nouă ani, abandonat de mamă, a trăit singur lângă un cimitir vreme de doi ani şi a continuat să meargă la şcoală

Un băiat de nouă ani, abandonat de mamă, a trăit singur lângă un cimitir vreme de doi ani şi a continuat să meargă la şcoală

A trăit singur, într-un apartament părăsit și decuplat de la energie electrică și de la căldură, și s-a hrănit cu alimente pe care i le lăsau vecinii, din milă. Este povestea unui băiat de nouă ani, care a fost abandonat de mamă şi care a continuat să meargă la şcoală în ciuda greutăţilor.

Un băiat de nouă ani, abandonat de mamă, a trăit singur lângă un cimitir vreme de doi ani şi a continuat să meargă la şcoală
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   14:04

Pe vreme friguroasă, s-a învelit cu toate păturile găsite în casă.

În pofida acestor condiții dure inclusiv pentru un adult, un băiat care avea nouă ani la momentul când a început calvarul său a decis să nu rupă relația cu lumea și a mers regulat la școală.

A reușit, chiar, să obțină rezultate bune la învățătură și doar puțini dintre colegii săi au bănuit ceva, înainte ca povestea să devină publică.

Presa franceză relatează că în anul 2020 băiatul a fost abandonat de mama sa, la vârsta de nouă ani, în municipiul Nersac, la vest de Angouleme.

Femeia de 36 de ani a plecat de acasă după ce și-a găsit un amant, într-o localitate la cinci kilometri distanță.

Copil abandonat la nouă ani: vecinii i-au adus conserve și l-au lăsat să "fure" roșii de pe terasă

O anchetă a jandarmeriei a constatat că mama a venit de câteva ori în cei doi ani, cu scuterul, la vechiul său domiciliu, pentru a-i lăsa copilului câte ceva de mâncare. Altă relație între ei nu a existat.

În aceste condiții, băiatul a trăit, practic, din mila vecinilor, care-i aduceau alimente neperisabile, în principal conserve și biscuiți

Într-o clădire mică, albă, cu vedere la cimitirul din localitate, copilul a înfruntat în sezonul rece provocarea frigului din apartamentul neîncălzit și a foametei.

Niște vecini care plantaseră roșii pe o terasă au observat cum băiatul a sustras câteva, dar "furtul" s-a petrecut cu acordul lor tacit.

În tot acest calvar, băiatul a mers regulat la școală timp de doi ani și a obținut rezultate bune.

Primarul din Nersac:  "Un elev foarte bun. Nu prezenta semne că ar fi abandonat"

A reușit, chiar, "performanța" de a nu da de bănuit profesorilor.

"Un elev foarte bun, mereu curat, politicos... Nu prezenta niciun semn că ar fi fost abandonat", a declarat Barbara Couturier, primarul municipiului Nersac. 

Însă unii colegi începuseră să bănuiască ceva, după ce au sesizat că, în afara școlii, băiatul practic nu ieșea din casă.

Toată povestea a ieșit la iveală după o relatare a presei locale, la sesizările vecinilor.

Mama băiatului a fost trimisă în judecată pentru neglijarea propriului copil, "în condiții de natură să-i compromită siguranța". În fața judecătorilor, ea a respins acuzația de abandon.

Justificarea femeii care și-a abandonat fiul: "Nu sunt o mamă-cloșcă!"

"Nu sunt o mamă-cloșcă, iar el este încă fiul meu", a spus ea.

Însă ancheta polițienească a probat abandonul: oamenii legii au găsit în apartamentul de lângă cimitir un frigider gol și nicio dovadă că vreun adult ar locui acolo.

Magistrații au condamnat-o pe mamă la 18 luni de închisoare, dintre care doar șase cu executare.

Fiul său a fost dat în plasament unei familii timp de un an.

El spune că nu mai vrea să-și vadă mama naturală, care l-a vizitat doar de două ori în ultimul an petrecut în casa de lângă cimitir.

Sursa: Le Parisien

Foto: copil singur (imagine generică)

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close