Antena 3 CNN Externe Autoritățile britanice, apel către cetățeni să nu-și riște viața pentru un selfie cu furtuna Eunice

Autoritățile britanice, apel către cetățeni să nu-și riște viața pentru un selfie cu furtuna Eunice

Autoritățile din Regatul Unit au făcut un apel la cetățeni să nu își riște viața pentru a face fotografii cu furtuna. Pentru vineri a fost în vigoare un cod roșu de vreme rea și avertizări de ”pericol pentru viață”.

Autoritățile britanice, apel către cetățeni să nu-și riște viața pentru un selfie cu furtuna Eunice
Sursa foto: Twitter/ Premier Radio Wrexham
de Cerasela Stafie    |    18 Feb 2022   •   21:40

În timp ce oficialii britanici au îndemnat oamenii să rămână în casă din cauza condițiilor meteorologice provocate de furtuna Eunice, unii dintre britanici au profitat de aceste condiții pentru a face fotografii.

Vântul a atins viteze de peste 190 km/h, au răsturnat copaci, au smuls acoperișul arenei O2 din Londra și au cauzat întreruperi ale transportului aerian și feroviar. Un bărbat a murit în Irlanda strivit de un copac care a căzut din cauza furtunii.

În acest context, oficialii au lansat un apel clar către cetățeni: ”o fotografie sau un selfie dramatic nu merită să-ți riști viața, iar cei care merg pe coastă să facă poze pun și echipele noastre în pericol!”, a transmis Ben Hambling, comandantul tactic al Gărzii de Coastă.

”Îndemnăm cu tărie oamenii să stea departe de coastă. Rapoartele pe care le primim sunt absolut terifiante. În aceste condiții, este nevoie de un singur val”, a adăugat acesta.

Au existat mai multe apeluri cu privire la oameni care au mers în zona de coastă să facă fotografii cu valurile. Unii dintre ei au mers în apropierea țărmului alături de copiii lor

×
Subiecte în articol: furtuna Marea Britanie autorităţi Eunice
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close