Antena 3 CNN Externe Atac terorist la Barcelona! O furgonetă a intrat în mulțime. Noul bilanț: 13 morți și 100 de răniți. Doi suspecţi au fost arestaţi LIVE VIDEO

Atac terorist la Barcelona! O furgonetă a intrat în mulțime. Noul bilanț: 13 morți și 100 de răniți. Doi suspecţi au fost arestaţi LIVE VIDEO

Atac terorist la Barcelona! O furgonetă a intrat în mulțime. Noul bilanț: 13 morți și 100 de răniți. Doi suspecţi au fost arestaţi LIVE VIDEO
Sursa foto: foto: Sky News
18 Aug 2017   •   00:23

UPDATE: Treisprezece persoane au murit, iar alte 100 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, joi după-amiază, în zona turistică La Rambla din Barcelona, a anunţat preşedintele regiunii spaniole Catalonia. De asemenea, autorităţile au anunţat că doi suspecţi au fost arestaţi în urma atacului terorist.

UPDATE: Ultimele date arată că un român a fost rănit în atacul terosit de a Barcelona. Aflați aici în ce stare se află conaționalul nostru.

Totodată ISIS a revendicat atentatul sângeros.

UPDATE: Un al treilea atentator a fost arestat. Sunt doi atentatori arestați și unul împușcat. Cel din urmă a dat cu mașina peste trei polițiști, rănindu-i. Premierul regiunii Catalonia a revizuit bilanţul la 12 morţi şi peste 80 de răniţi.

UPDATE: La mai bine de trei ore de la atentat, al doilea atacator a fost ucis într-un schimb de focuri. Un alt atacator a fost reținut la scurt timp după atentat. Polițiștii urmăresc mai multe piste.

UPDATE: Noul bilanț al atentatului de la Barcelona indică 13 morți și 50 de răniți. Un al doilea vehicul, legat de atentatul de joi de la Barcelona, a fost găsită într-o mică localiate, Vic, în Catalonia, au anunţat autorităţile locale pe Twitter, relatează Reuters.

UPDATE: Situația este tot mai dramatică în Barcelona. Trei polițiști ar fi fost loviți de o mașină și s-au auzit focuri de armă într-un cartier al orașului.

Sunt mai multe piste pe care polițiștii le verifică. Martorii susțin că au văzut doi suspecți în furgonetă.

UPDATE: Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a venit cu noi precizări la Antena 3, despre situația din Barcelona. Meleșcanu a confirmat că nu există indicii că ar exista români printre persoanele decedate și nici printre cei răniți.

UPDATE - Unul dintre teroriști a fost identificat.

UPDATE - Șeful poliției a declarat că 32 de persoane au fost rănite și o singură persoană și-a pierdut viața.

Autorităţile spaniole continuă eforturile pentru capturarea autorilor atacului şi pentru stabilirea motivelor acestora.

UPDATE - Presa internațională vorbește despre 13 morți. Mai multe zeci de răniți.

UPDATE - Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

UPDATE - Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează şi cetăţeni români, iar momentan nu există indicii în acest sens, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Dana Grecu, după ce a văzut imaginile neblurate cu tragedia din Barcelona: Sunt pur și simplu șocante. E un carnagiu uriaș!

Update: Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat joi seară că ţine legătura cu autorităţile din Barcelona după atacul terorist comis în metropola catalană şi că prioritatea o reprezintă acordarea de îngrijiri medicale persoanelor rănite, transmite Reuters.

Şeful executivului spaniol a reacţionat pe contul său de Twitter.

Update: Presa internațională anunță patru morți. Atacatorul s-ar fi refugiat în barul ‘Luna de Estambul’ de pe strada Sant Antoni. Presa locală vorbește despre o posibilă luare de ostatici.

Zona a fost evacuată, oamenilor li se cere să evite zona. Poliția vorbește despre un atac terorist.

Atac terorist în Barcelona. Apelul făcut de autorități către populație

O furgoneta albă marca Fiat a intrat într-o mulțime de oameni în centrul Barcelonei. Poliția catalană a anunțat că a avut loc un incident major în zona centrală a orașului și că cel puțin două persoane au murit, iar mai multe persoane au fost rănite.

Doi atacatori înarmați au intrat într-un restaurant.

UPDATE - Român stabilit în Barcelona: „Sunt imagini îngrozitoare. Sunt copii întinși pe jos. Atacatorii au mitraliere!”

UPDATE - Atac terorist în Barcelona. Mărturia unei românce: „Este un haos. S-au auzit împușcături!”

 

Poliția au deschis o operațiune și îi caută pe atacatori.

 

 

Las Ramblas, o stradă de tarabe şi magazine care traversează centrul Barcelonei, este una dintre destinaţiile turistice cele. Oamenii merg pe jos, pe o porţiune largă în mijlocul străzii, iar maşinile pot circula în ambele sensuri.

×
Subiecte în articol: Barcelona atentat Barcelona
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close