Antena 3 CNN Externe Atac în Franța. O femeie a rănit mai multe persoane, în timp ce striga ”Allah Akbar”

Atac în Franța. O femeie a rănit mai multe persoane, în timp ce striga ”Allah Akbar”

Atac în Franța. O femeie a rănit mai multe persoane, în timp ce striga ”Allah Akbar”
17 Iun 2018   •   15:32

O femeie a fost arestată duminică în oraşul La Seyne-sur-mer, în sudul Franţei, după ce a rănit cu un cutter două persoane la casa unui supermarket în timp ce striga "Allah Akbar!", a anunţat procurorul din Toulon, relatează AFP. 

Un client al magazinului a fost agresat de femeie, care l-a rănit cu un cutter în zona toracelui, şi a fost spitalizat, a precizat procurorul Bernard Marchal, confirmând o informaţie apărută în cotidianul local Nice-Matin. O casieriţă a fost şi ea rănită uşor. 

"Este evident fapta izolată a unei persoane cu tulburări psihice cunoscute", a afirmat Marchal, adăugând că "acest lucru nu înseamnă că ea nu este radicalizată". Autoarea atacului, care nu este cunoscută poliţiei, a fost reţinută, iar poliţia judiciară din Toulon a preluat ancheta. 

"Există suspiciuni privind o încercare de asasinat şi apologia unei crime cu conotaţie teroristă", a declarat procurorul. 

O percheziţie la locuinţa femeii era în curs de desfăşurare duminică după-amiază, pentru a se stabili dacă aceasta "are sau nu legături cu Daesh" (acronimul arab pentru gruparea jihadistă Statul Islamic), a mai spus oficialul francez. 

"Nu ştim încă dacă aceste fapte au legătură cu terorismul, însă, în orice caz, sunt terorizante, pentru că acel bărbat a fost agresat la casa unui supermarket", a mai spus procurorul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: persoane ranit Franta atac
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close