Antena 3 CNN Externe Alertă la Paris! Un bărbat a amenințat că aruncă în aer Consulatul Iranului

Alertă la Paris! Un bărbat a amenințat că aruncă în aer Consulatul Iranului

Este alertă la Paris după ce un bărbat, care a spus că are explozibil asupra sa, a amenințat că aruncă în aer clădirea Consulatului iranian din capitala Franței.

de Alina Anghel    |    Ioana Mircea    |    19 Apr 2024   •   16:23

Update 17.30 Polițiștii l-au arestat pe bărbatul care a spus că va arunca Consulatul Iranului în aer.  La percheziție s-a constatat că bărbatul nu avea asupra sa explozibili.Postul de televiziune BFM a arătat că acesta avea asupra sa ”replici de grenade”. Potrivit sursei din poliția franceză ar fi vorba despre același bărbat care a fost suspectat de o tentativă de incendiere în apropierea consulatului iranian într-un incident petrecut în septembrie anul trecut.

Ziarul Le Parisien a precizat pe site-ul său că, potrivit mai multor martori, bărbatul a târât steaguri pe podeaua consulatului și a spus că vrea să răzbune moartea fratelui său. Nu a fost clar dacă incidentul a avut vreo legătură cu tensiunile actuale dintre Iran și Israel.

Update 17.25 Bărbatul care a amenințat că va arunca în aer Consulatul iranian de la Paris a fost reținut de polițiști. În orele următoare acesta va fi supus unui interogatoriu. În Franța nivelul de alertă teroristă este la cel mai ridicat nivel, și nu doar aici, ci și în mai multe țări din vestul Europei, în Italia, Spania și Germania.

Știrea inițială

Este vorba despre un incident de securitate la Consulatul Iranului din Paris. Un bărbat, care a declarat că avea asupra sa un dispozitiv exploziv, a intrat în interiorul clădirii oficiale.

Cel care a alertat autoritățile a fost un martor. Imediat a fost demarată o operațiune a Poliției care a primit un apel telefonic aproximativ în jurul orei 11.00.

Martorul a informat forțele de ordine că individul i-a mărturisit că avea asupra sa o grenadă sau o vestă explozivă. Un perimetru de securitate a fost instituit după intrarea suspectului în incintă.

Poliția și pompierii au ajuns imediat la fața locului. Circulația a fost întreruptă pe linia 6 de metrou. A fost mobilizată o unitate de elită a poliției franceze care a confirmat că reprezentanța diplomatică a făcut o cerere de intervenție în cursul acestei dimineți.

Potrivit presei franceze, suspectul a fost reținut aproximativ trei ore și jumătate. Mai târziu el a declarat că vrea să își răzbune fratele fără să dea alte detalii. Incidentul are loc la mai puțin de 24 de ore după ce Israelul a lansat un atac asupra Iranului, în replică la atacul său de sâmbătă noapte.

×
Subiecte în articol: paris consulat iran alerta bomba
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close