Antena 3 CNN Externe Ajutorul militar al SUA pentru Ucraina, luat la bani mărunți în Congresul american

Ajutorul militar al SUA pentru Ucraina, luat la bani mărunți în Congresul american

Camera Reprezentanților din SUA, aflată sub controlul opoziției republicane, a anunțat organizarea de audieri privind asistența masivă oferită de Administrația Joe Biden Ucrainei pentru a respinge invazia militară rusă.

Ajutorul militar al SUA pentru Ucraina, luat la bani mărunți în Congresul american
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2023   •   19:03

Congresmanul republican Mike McCaul, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților, a anunțat că va organiza, miercurea viitoare, o sesiune de audieri cu tema "Supravegherea, Transparența și Responsabilitatea privind asistența acordată Ucrainei".

La audieri vor fi convocați inspectorii generali din cadrul Departamentului de Stat, Departamentului Apărării şi Agenției americane pentru Dezvoltare Internațională, potrivit CNN.

Republicanii intenționează astfel să analizeze atent ajutorul în valoare de 32 de miliarde de dolari oferit până în prezent Kievului.

Evoluția vine în contextul în care unii politicieni republicani au exprimat rezerve privind continuarea furnizării de asistență Ucrainei.

Citește și: Noua stea a republicanilor din SUA spune că Statele Unite nu ar trebui să intervină în "disputa teritorială" dintre Rusia și Ucraina

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, considerat printre favoriții în viitoarea cursă pentru desemnarea candidatului prezidențial republican, a descris recent invazia rusă în Ucraina drept "dispută teritorială".

"Statele Unite au multe interese vitale - securizarea frontierelor, abordarea crizei capacității de reacție a armatei, obținerea securității și independenței energetice, monitorizarea forței economice, culturale și militare a Partidului Comunist chinez.

Însă implicarea, în continuare, într-o dispută teritorială între Ucraina şi Rusia nu figurează printre acestea. Finanțarea automată de către Administrația Biden a acestui conflict cât timp va fi necesar, fără definirea obiectivelor şi a responsabilităților, distrage țara noastră de la cele mai presante provocări", a declarat recent DeSantis

La rândul său, senatorul republican Lindsey Graham a atras atenția asupra efectelor pe care le-ar avea are scăderea susținerii pentru Administrația de la Kiev.

Senator republican:  "O victorie a lui Putin ar invita China la o agresiune în Taiwan"

"Dacă președintele rus Vladimir Putin pierde în Ucraina, lumea se resetează în toate modurile corecte. Dacă Putin va câștiga, iar Occidentul capitulează exact ca în trecut, vor urma mai multe conflicte. În privința lui Putin, plătești acum sau plătești mai târziu. Dacă nu înțelegem că succesul lui Putin ar invita China la o agresiune în Taiwan, atunci am calcula total greșit una dintre cele mai ample dispute din lume", a declarat Graham

Şi senatorul republican Marco Rubio a contestat afirmațiile lui Ron DeSantis, argumentând că războiul din Ucraina nu este o simplă "dispută teritorială".

Ca reacție la afirmațiile guvernatorului republican, Administrația de la Kiev l-a invitat pe Ron DeSantis să efectueze o vizită în Ucraina.

Foto: soldați ucraineni manevrând un obuzier Msta-B de 152 mm în Donețk, ianuarie 2023

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close