Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Dr. Lidia Şoldea, specialist în nutriţie: "Nebăutul apei poate îngrășa, iar băutul corect al apei poate slăbi"

Dr. Lidia Şoldea, specialist în nutriţie: "Nebăutul apei poate îngrășa, iar băutul corect al apei poate slăbi"

Dr. Lidia Şoldea a explicat în cadrul emisiunii Voi cu Voicu cum putem scăpa de surplusul acumulat în perioada sărbătorilor, desfiinţând unele mituri despre cura de slăbire.

Dr. Lidia Şoldea, specialist în nutriţie: "Nebăutul apei poate îngrășa, iar băutul corect al apei poate slăbi"
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    14 Ian 2023   •   23:10

Dr. Lidia Şoldea, nutriţionist, ne arată la început de an principiile unei diete corecte, echilibrate şi eficiente. 

În primul rând, specialistul în nutriţie atrage atenţia asupra faptului că trebuie să servim trei mese pe zi, nu cinci, dacă suntem persoane cu o stare de sănătate bună. De asemenea, conform celor mai noi studii medicale, este bine să servim fructele după mese, în loc de desert şi nu între mese. 

Dr. Lidia Şoldea atrage atenţia şi asupra a două lucuri pe care tindem să le uităm în sezonul rece, spre deosebire de cel cald: mişcarea şi hidratarea. 

Dacă de lipsa mişcării suntem conştienţi cu toţii că nu este benefică, de nebăutul apei majoritatea nu ştim că are efecte negative. 

Fiind frig afară uităm de importanţa unei hidratări optime. 

Câtă apă trebuie să bem pentru a ne hidrata corect

Dr. Lidia Şoldea susţine însă că lipsa de apă din organism poate deveni un factor de îngrăşare. De asemenea, o hidratare corectă ne poate ajuta să slăbim

Iarna, ca şi vara, trebuie să bem minimum 2 litri de apă pe zi, raportat și la greutatea pe care o are fiecare.

"Foarte mulți nu-și dau seama că nebăutul apei poate îngrășa și băutul apei corect poate slăbi", spune dr. Lidia Şoldea.

Nutriţionistul atrage atenţia că proporția apei pe care trebuie să o bem trebuie raportată la greutate, la numărul de kilograme.

Se calculează un necesar de apă de 35 de mililitri pe kilogram corp. Doamna de 100 de kg care are dublu ca și greutate față de cea de 50 de kg, ar trebui să bea și cantitativ dublu față de cea de aceasta. 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close