Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Marcel Ciolacu: "Va fi o anvelopă de 15% pentru majorarea pensiilor în România"

Marcel Ciolacu: "Va fi o anvelopă de 15% pentru majorarea pensiilor în România"

În România, se va încerca o anvelopă pentru majorarea pensiilor de 15%, a anunţat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3 CNN.

de Georgiana Adam    |    13 Noi 2022   •   21:18

Mai exact, social-democratul vorbeşte de creşterea diferenţiată a pensiilor, el susţinând că la pensiile speciale doar partea de contributivitate ar urma a fi majorată, în timp ce pentru pensiile mici procentul de majorare să fie mai mare.

"După ce am încheiat legea cu energia, am zis să venim cu proiectul de buget. Acolo să stabilim exact procentul care va rezulta nominal o sumă pe care să o folosim la pensionari.

Ne dăm toţi cu părerea că e 10%, că e 15%. 

Am stabilit că se va crea o anvelopă de cum ar fi o mărire de 15%, ceea ce înseamnă un efort bugetar de 15-16 mld lei. Eu nu sunt de acord că se împartă cu un procent egal punctul de pensie la toată lumea.

Am început discuţiile cu preşedintele şi cu Kelemen Hunor.

O să venim cu legea până în 31 decembrie 2022", a anunţat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3 CNN.

Aşadar, Ciolacu vorbeşte de o majorarea diferenţiată a pensiilor, în cadrul unui buget al pensiilor mai mare cu 15% comparativ cu cel actual.

În ceea ce priveşte pensiile mici, Ciolacu susţine că este nevoie pentru acestea de "o mărire procentuală mai mare".

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close