Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Cum arată Rudel Obreja după ce a ieşit din închisoare | Soţia sa face acuzaţii grave

Cum arată Rudel Obreja după ce a ieşit din închisoare | Soţia sa face acuzaţii grave

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box a ieșit din închisoare pentru a se trata de o boală incurabilă. În doar 4 luni de zile acesta este total schimbat. Iată cum arată acum şi ce acuzații face sotia sa, Antonia Obreja.

Cum arată Rudel Obreja după ce a ieşit din închisoare | Soţia sa face acuzaţii grave
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2022   •   22:54

Rudel Obreja a ieșit de curând din închisoare, după ce instanța Tribunalului Ilfov a decis eliberarea acestuia pentru 3 luni pentru a se trata de o boală incurabilă.

Imagini cu Rudel Obreja au apărut în spațiul public astăzi. Astfel se vede clar cum fostul președinte al Federației Române de Box a slăbit semnificativ și se deplasează cu greutate.

Aflat în închisoare, Rudel Obreja a aflat că are o boală incurabilă și a cerut instanțelor ieșirea din închisoare pentru a se putea trata corespunzător.

Astfel ținând cont de starea gravă de sănătate a fostului boxer, judecătorul a transmis, în regim de urgență, comunicarea părților și pentru că nu a contestat o nimeni, aceasta a rămas definitivă

Însă imediat după a apărut o cerere de contestație. De asemenea, la dosar există o cerere de renunțare la judecată din partea lui Rudel Obreja, în timp ce avocatul lui solicitată să se judece cauza, dar să se respingă cererea.

În acest caz, instanța a acordat un nou termen pentru a se lămuri situația. Rudel Obreja a depus o cerere de contestație înainte de a depune acțiunea de la Tribunalul Ilfov pentru suspendarea executării pedepsei pe data de 22 iulie.

Închisoarea l-a distrus pe Rudel Obreja. Soţia sa face acuzații grave

Instanța a admis cererea de suspendare a executării pedepsei pentru a putea beneficia de tratament oncologic de specialitate.

După ce au analizat actele depuse, judecătorii au constatat că există o contradicție între ceea ce cere Rudel Obreja și ceea ce cere avocatul lui.

În final, după o analiză detaliată a situației, instanța a decis că singura soluție pentru rezolvarea dilemei rămâne aceea ca un notar să meargă la spital să întocmească actul de renunțare.

Ulterior, instanța a decis termenul de 30 august 2022 pentru al cita la spital și la domiciliu în preziua ședinței.

Întrebată ce s-a întâmplat în aceste 4 luni, Antonia Obreja, soția lui Rudel Obreja a spus:

"Situația lui s-a agravat în interiorul penitenciarului, el acuzând cam la 2 săptămâni după încarcerare niște dureri abdominale.

A fost acolo prezent la cabinetul medical, inițial în Penitenciarul Rahova, pentru că așa este procedural, a fost în carantina aceea de 21 de zile.

S-a prezentat la Penitenciarul Rahova de mai multe ori la cabinetul medical. A fost tratat, nu vreau să spun cu indiferență, dar, cumva similar cu acest termen.

Apoi pe data de 20 mai a fost transferat la Penitenciarul Jilava. Durerile lui s-au acutizat. Vă dați seama că eu la fiecare vizită, pentru că l-am vizitat săptămânal, cum au dreptul aparținătorii, familia și vedeam că nu se simțea bine și mai ales că slăbea.

Asta mă îngrijora foarte mult. Tot insistam să meargă la cabinetul medical, să vadă ce este și îmi spunea că face cerere, dar primea midocalm, triferment, colebil, lucruri care nu se potriveau absolut deloc cu afecțiunea de care suferea. 

Starea lui de sănătate s-a agravat. De la fiecare vizită vedeam că este din ce în ce mai grav, pentru că abia putea să stea în ora de vizită pe un scaun, se foia în continuu, era destul de slăbit.

Tonusul lui s-a schimbat foarte mult și mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, pentru că îl cunosc foarte bine pe soțul meu. Este un bărbat puternic, este un bărbat demn.

"Medicul de la Penitenciarul Jilava i-a pus viaţa în pericol"

Cei din penitenciar spuneau că este din cauza stresului de detenție. Nu era cazul pentru că atitudinea lui în acești 8 ani în care a fost acest proces a fost impecabilă și atitudinea procesuală, dar și după condamnare nu a fost niciodată dat în urmărire generală nu s-a sustras, așa încât nu poți să acuzi un asemenea om cu o asemenea demnitate că ar avea un stres al detenției, mai ales că mai fusese de câteva ori încarcerat şi scos.

Dar acest medic de la Penitenciarul Jilava, Pădureanu Lucian, prin tergiversarea trimiterii într-un spital din afara sistemului, a înrăutățit grav situația soțului meu, aducându-l la diagnosticul de cancer în stadiul IV cu metastaze generalizate și punându-i viața în pericol.

Vă dați seama că noi acum facem eforturi uriașe împreună cu medicii pentru a stabiliza starea lui de sănătate, care este foarte gravă", a spus Antonia Obreja în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close