Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Răspunsul purtătorului de cuvânt al Guvernului, întrebat despre propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de Secretar General al NATO

Răspunsul purtătorului de cuvânt al Guvernului, întrebat despre propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de Secretar General al NATO

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a fost întrebat de jurnaliști dacă România a notificat, de la nivelul Guvernului, că intenționează să îl nominalizeze pe preşedintele Iohannis pentru funcţia de secretar general al NATO.

Răspunsul purtătorului de cuvânt al Guvernului, întrebat despre propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de Secretar General al NATO
de Mia Lungu    |    22 Feb 2024   •   22:25

"Nu am date pentru a comunica pe acest subiect", a spus, joi seara, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

"Am văzut o dezvoltare a unui subiect, chiar în această după-amiază, despre ce se va întâmpla cu viitorul secretar general al NATO, cine va ocupa această poziţie. Am fost întrebat şi de alţi colegi ai dumneavoastră, inclusiv care scriu pentru presa internaţională.

Este un subiect de interes nu numai în România, evident, dar în clipa de faţă, în numele Guvernului nu am date pentru a comunica pe acest subiect", a spus, joi, Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, întrebat de jurnaliști dacă România a notificat, de la nivelul Guvernului, că intenționează să îl nominalizeze pe preşedintele Iohannis pentru funcţia de secretar general al NATO.

România i-ar fi notificat pe ceilalţi membri NATO că intenţionează să îl nominalizeze pe Klaus Iohannis drept candidat la funcţia de secretar general al NATO, potrivit mai multor surse, printre care jurnaliştii de la Bloomberg.

Informaţia privind o propunere a lui Iohannis pentru cea mai importantă poziţie din NATO vine în ziua în care s-a aflat că Joe Biden, dar şi guvernul britanic îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte pentru a fi următorul şef al NATO.

NATO a refuzat să comenteze informaţiile Bloomberg potrivit cărora România i-ar fi notificat pe aliaţi că propune candidatura preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general al NATO.

În schimb, într-un răspuns pentru News.ro, biroul de presă al NATO îndrumă către autorităţile române pentru a obţine un comentariu pe marginea acestui subiect.

"Vă îndrumăm către autorităţile române, pentru orice comentariu pe care îl pot avea", a declarat Daniele Riggio, ofiţer de presă la Biroul de Diplomaţie Publică al NATO.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close