Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Nicolae Ciucă, anunţ important la Antena 3 CNN despre candidatura sa la prezidenţiale

Nicolae Ciucă, anunţ important la Antena 3 CNN despre candidatura sa la prezidenţiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit marţi, la Antena 3 CNN, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2024   •   22:55

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marți seară, la Antena 3 CNN, dacă va candida la președinția României din partea Partidului Național Liberal.

Fostul premier liberal a spus că "nu se dă înapoi" din fața acestei posibilități.

Nicolae Ciucă a precizat că încă nu a fost luată o decizie. 

"În atribuțiile funcției președintelui Partidului Național Liberal este și această prevedere de a-și asuma candidatura la funcția pe care, împreună cu partidul, se va decide. 

Eu nu pot să mă duc în fața Partidului Național Liberal și să le solicit să se mobilizeze, să-i îndemn la tot ceea ce înseamnă competiția electorală pentru acest an și să stau deoparte și și să privesc sau doar să coordonez ceea ce se întâmplă în partid.

Este clar că în momentul de față și sigur nu este momentul, nu și-a anunțat nimeni candidatura, nu este momentul pentru astfel de candidatură. Am menționat și susțin că în acest moment prioritatea noastră este să continuăm să asigurăm stabilitatea guvernării, să continuăm să ne preocupăm de toate aceste probleme care iată că sunt cât se poate de evidente și sunt provocări de zi cu zi la nivelul guvernării, iar în momentul în care va veni vremea să ne asumăm și această candidatură o vom face.

Cert este că în momentul de față, împreună cu Partidul Național Liberal, împreună cu activul de partid, vom decide și acest demers, de la care, pentru că m-ați întrebat direct, vă răspund la fel de direct nu mă dau înapoi", a fost răspunsul oferit de Nicolae Ciucă.

Urmăriţi mai jos interviul exclusiv cu Nicolae Ciucă!

Nicolae Ciucă: "Politica nu trebuie să fie despre dispute sau interese mărunte, ci despre servirea adevăratelor nevoi ale oamenilor"

Politica nu trebuie să fie despre dispute sau interese mărunte, ci despre nevoile oamenilor şi realităţile zilnice, a spus, recent, preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă.

"În ciuda provocărilor, România a rămas astăzi un pol de stabilitate și democrație în regiunea noastră.

Politica nu trebuie să fie despre dispute sau interese mărunte, ci despre servirea adevăratelor nevoi ale oamenilor: școli și spitale moderne, drumuri mai bune care să unească regiunile țării, locuri de muncă, venituri mai mari și prețuri accesibile. 

A rămas la fel de actual îndemnul marelui om politic și de cultură Simion Bărnuțiu: "Țineți cu poporul toți, ca să nu rătăciți!".

Fondurile europene și sprijinul internațional nu sunt doar simboluri ale încrederii în România, ci și motoare ale dezvoltării noastre. 

România nu va ajunge pe mâna demagogilor și a populiștilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală. 

Drumul pe care mergem astăzi este cel corect. Avem nevoie în continuare de buni administratori ai fondurilor europene care să transforme România într-un pol de dezvoltare regional", a scris preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, săptămâna trecută, pe pagina de Facebook.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close